Vés al contingut
1

En Marxa-JxCat demana al ple que l'equip de govern aclareixi si es pot suprimir el semàfor de la N-II

 

Foto: Google Wiew

 

És un tema que fa temps que es tracta als plens municipals i a la darrera sessió va tornar a aparèixer el tema al Torn obert de paraules. La regidora portaveu d'En Marxa-JxCAt Noemí Llorens va demanar els terminis per poder-lo retirar, o bé si l'Ajuntament es planteja altres opcions com a posar ascensors o si «hi ha altres idees per aquest projecte».

 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha dit que «el govern municipal admet que cada cop tenen més dubtes sobre si cal treure el semàfor». Ha explicat que «s'està perfilant el capítol d'inversions per 2021 però hi ha dubtes sobre si la millor solució és treure'l». Ha afegit que «caldran buscar mesures per pacificar la NII i també caldrà veure quin impacte té sobre la circulació l'entrada en funcionament del giratori que es construeix a la NII a l'alçada de Les Creus».

 

El semàfor va començar a funcionar el 2015 i connecta el centre de Pineda amb Can Cornet, i millora l'accés a les escoles Jaume I i Mediterrània, i també a Can Jalpí. Concretament, el semàfor està verd uns 30 segons i entre una pulsació i l'altre, han de passar tres minuts, per no bloquejar el trànsit en moments d'entrada i sortida de les escoles, que és quan se'n fa més ús. La recomanació és que aquelles persones que no tinguin cap problema de mobilitat i que no portin cotxets infantils o carretons, continuïn utilitzant el pas soterrani.