Vés al contingut
1

Rodalies de Catalunya tindrà 56 nous combois de gran capacitat i més moderns

 

Foto d'arxiu.
 

Renfe anuncia la compra 211 trens de gran capacitat per a Rodalies a Alstom i Stadler per 2.445 MEUR i 56 els destinarà a Catalunya.

Els nous combois tindran entre 100 i 200 metres de llargada amb un 20% més de capacitat que els actuals. A més, minimitzen el temps de baixada i pujada de viatgers, i seran accessibles per a persones amb mobilitat reduïda. Els nous trens tindran una capacitat mínima de 900 places, wifi i zones per a bicicletes i carretons infantils. Aniran destinats als grans nuclis de Rodalies.


Alguns trens tenen 30 anys

Alguns dels trens que encara circulen ja ténen 30 anys i és l'adjudicació més important des del 2007. Els nous trens reduiran les incidències i seran més eficients energèticament i en seguretat. El contracte també preveu el manteniment durant els propers 15 anys.

Renfe té ara en total més de 1000 trens destinats a Rodalies i Mitja Distància al conjunt de l'Estat.


 

El pla renovarà la meitat dels trens
L'operació forma part del pla de renovació de flota posat en marxa per Renfe l'any 2019 i que suposarà la renovació del 50% dels trens de Rodalies i Regionals. La companyia ferroviària efectuarà licitacions que superen en conjunt els 3.500 milions d'euros i que generaran al voltant de "52.000 noves ocupacions". La primera d'aquestes licitacions va ser adjudicada el mes de juny passat a l'empresa Construccions i Auxiliar de Ferrocarrils (CAF) per al subministrament de 31 trens d'Ample Mètric i 6 trens Alpins, i el manteniment parcial de la flota de trens durant un període de 15 anys, per un import global de 258 MEUR.
En paral·lel, en els pròxims mesos Renfe té previst adjudicar contractes per l'adquisició de 43 de trens de Mitjana Distància i 38 trens de Rodalies, tots ells híbrids, que es destinaran al servei en diferents comunitats autònomes. Igualment, està previst adjudicar també un contracte per la compra de 40 caps motriu que aniran destinades a les diferents línies d'Alta Velocitat.