Vés al contingut
1

El Consell Comarcal demana a l’ACA la protecció de diverses instal·lacions de sanejament

 

Foto: Ràdio Pineda

 

Una de les instal.lacions és la que hi ha a la Riera de Pineda que es troba abocada al mar i que rep les embestides de les onades. Els temporals marítims han deixat en una situació molt crítica diversos col·lectors i estacions de bombament, principalment de l’Alt Maresme. El Consell Comarcal, com a gestor del sistema de sanejament al territori, està elaborant un informe detallat de cadascun d’ells i demanarà a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) consignació pressupostària per poder executar aquest any les intervencions més urgents.

 


 

El cost aproximat és de 250.000 euros

Una de les estacions que més pateix és la de Pineda, però també hi ha la de Santa Susanna i a Malgrat de Mar a tocar de La Tordera.

Responsables tècnics, acompanyats de la consellera de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Montserrat Garrido, han visitat aquesta setmana diverses instal·lacions de sanejament en alta comprovant “in situ” la precarietat d’algunes d’elles i la seva vulnerabilitat davant de propers temporals.

La xarxa de sanejament del Maresme la configuren 11 EDAR (estacions depuradores), 40 bombaments i més de 115 quilòmetres de col·lectors.