Vés al contingut
1

L’Ajuntament estudia permisos excepcionals a la restauració per instal·lar terrasses a les calçades

 

Escolta Santiago Macip

 

El ple municipal del mes d’abril de l’ajuntament de Pineda que es celebrarà el proper dilluns portarà a debat l’atorgament de llicències a la restauració municipal per a la instal·lació de terrasses a la calçada. Serà un permís excepcional i en cap cas permanent per aquells establiments que no comptin en l’actualitat amb terrassa ni pati interior. S’estudia que, mentre durin les restriccions d’aforament a l’interior dels locals, la restauració del municipi pugui instal·lar terrasses en places d’aparcament. Actualment l’aforament dins de bars i restaurants es redueix al 30% del total.

El regidor d'Urbanisme Santiago Macip ha dit que «respon a una demanda i a una necessitat per donar suport al sector, en un moment en que encara hi ha restriccions».

Aquestes noves terrasses ocuparien un màxim de dos aparcaments, el que suposa 10 metres lineals, que es trobarien el més a prop possible de la façana de l’establiment. Per garantir la seguretat tant de vianants, com de vehicles i dels propis clients, s’instal·laran elements de protecció de formigó. Aquestes despeses aniran a càrrec de l’ajuntament, els establiments només hauran de fer-se càrrec de la taxa per ocupació de via que determina l’ordenança fiscal municipal. En tot cas, només es cobrarà per l’ús efectiu en el temps d’aquestes terrasses, aplicant-se la bonificació pel temps que no ha estat instal·lada. En aquest sentit, l’any 2020 la restauració del municipi va rebre una bonificació del 75% de la taxa d’ocupació de via pública segons el temps que van poder utilitzar-la ajustada a les limitacions d'aforament i restriccions sanitàries de la pandèmia. El regidor Santiago Macip ha dit que «la mesura és excepcional i la idea és aprovar-ho amb brevetat perquè els negocis que ho vulguin ho puguin demanar».

Si s’aprova la proposta es preveu que els establiments puguin començar a sol·licitar aquest permís d’instal·lació de les terrasses a partir de mitjans de la setmana que ve.