Vés al contingut
1

Resum del ple municipal d'abril de 2021

 

Foto: Ple d'abril de l'Ajuntament de Pineda.

 

Escolta aquí el ple municipal

 

El ple dona compte de la compra de Can Cua

El ple de l'Ajuntament de Pineda ha donat compte de l'adquisició de la finca "Can Cua Freda" on s'hi ubica un tram d’aqüeducte romà de Pineda. La compra podrà servir per adequar millor l'espai i poder fer un millor manteniment del monument, i millorar les rutes de natura per la Riera de Pineda. -ampliarem la informació-


 

Via a punt SL obté beneficis en any de pandèmia

El ple ha aprovat els comptes anuals de 2020 de la Societat municipal VIA A PUNT SL. Tot i ser any de pandèmia la societat ha tingut un benefici de 4000€. El regidor de Planificació Jordi Masnou, ha dit que «és un tancament just però en positiu» i ha agraït a tot el personal la tasca que s'ha fet. També ha dit que durant el 2020 no s'han fet inversions o renovacions de pintura, justament, per ser prudents amb les despeses. Tots els partits de l'Ajuntament han valorat positivament els números de tancament de l'empresa pública. Tots els partits a l'oposició han votat a favor del punt.

 

El ple aprova la liquidació del pressupost municipal de 2020

El ple ha donat compte de l'aprovació de la liquidació del pressupost general de l'exercici 2020. També s'ha exposat l'informe de morositat i període mitjà de pagament del 1r trimestre de l'any 2021, i de l'estat d'execució del pressupost i del moviment de tresoreria del 1r trimestre de l'any 2021. El regidor d'Hisenda Javier Aguirre ha explicat breument els comptes «en un any complicat» tot i que el saldo és positiu i ha permès tancar amb una tresoreria en positiu en 6M€.


L'Ajuntament de Pineda paga les factures a una mitjana de 16 dies

Es va donar compte dels pagaments del primer trimestre de l'any, ahir al ple de l'Ajuntament de Pineda i el regidor Javier Aguirre va dir que «s'està dins dels paràmetres legals». En general, ha dit que els comptes estan sanejats i va fer esment d'alguns comptes en un punt merament tècnic.

 

Els bars i restaurants de Pineda sense terrassa podran instal·lar-ne un a la calçada, de forma provisional

El ple de l'Ajuntament de Pineda ha aprovat per urgència que els bars i restaurants que no tenen terrassa o jardí interior, puguin fer ocupacions de via pública, amb taules i cadires a la calçada, per l'any 2021. Serà un permís excepcional, a causa de la situació per la pandèmia, i en cap cas permanent. Caldrà demanar el permís a l'Ajuntament. És una proposta que va portar a aprovació l'equip de govern, i que també va rebre els vots i aportacions dels grups de l'oposició.

-notícia ampliada a la secció d'economia-

 

Moció de Pineda en Comú

El ple també ha aprovat la una moció presentada pel Grup municipal de Pineda En Comú «de suport a la iniciativa per una llei que garanteixi el dret a l'habitatge». Pineda En Comú a demanda de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca Maresme Nord, presenta pel pròxim ple del mes d’abril una moció en suport a una llei que garanteixi el dret a l’habitatge. La presentarà aquest dilluns al ple municipal.

El regidor Marcos Ortega va exposar la moció dient que el govern espanyol està preparant l’anomenada 'Llei pel Dret a l’habitatge', i les entitats socials i pel dret a l’habitatge demanen que en aquesta llei es garanteixi el dret a un habitatge digne i assequible, stop desnonament per a famílies vulnerables, ampliar el parc públic de lloguer i sobretot la regulació estatal de lloguers, entre d’altres punts.

«Unes demandes imprescindibles que la Llei pel Dret a l’Habitatge incorpori per garantir l’accés a l’habitatge digne» segons ha dit. Es va incorporar a petició d'ERC-JxP que es respecti el Dret Civil Català.

Els grups del PSC, ERC i EM-JxCat també hi han votat a favor i per tant, unanimitat en la votació juntament amb Pineda en Comú que l'ha presentat.

 

 

Torn obert de paraules

 

ERC-JxP

La regidora-portaveu Mònica Palacín va parlar de la Taula de Reconstrucció i va dir que «cal un esforç municipal per les beques i donar suport a les famílies i entitats de cara als casals d'estiu». Va preguntar si l'Ajuntament de Pineda s'ha reunit amb les entitats que volen tirar endavant un casal d'estiu. També van fer un prec per demanar fer complir la normativa per afavorir la bona recollida selectiva i reunions amb els professionals que sovint aboquen cartró fora dels contenidors. Han dit que «per higiene i imatge cal més cura, més control i més informació».

ERC-JxP també ha preguntat per la participació en l'enquesta a la joventut de Pineda i ha dit que «potser hi faltava un punt per fer noves propostes que puguin fer els joves». També ha demanat que «es puguin fer més propostes dins del futur Pla de Joventut». En total el govern ha explicat que hi han participat 772 joves del municipi. També han preguntat per la zona de petanca de can Pelai, i segons han dit en el ple, els usuaris demanen millores per les instal.acions. Per últim han preguntat sobre com les famílies en situació precària pot accedir als ajuts que pugui atorgar l'Ajuntament de Pineda i per això ha demanat crear canals per accedir-hi i informació que pugui fer també la Policia Local.

 

PINEDA EN COMÚ

El regidor portaveu Marcos Ortega ha alertat sobre «el malestar dels sindicats de treballadors per uns departaments a l'Ajuntament molt tensionats» i ha demanat afrontar-ho. Ha dit que això també «servirà per donar un millor servei a tot Pineda». També ha dit que «hi ha queixes a can Pelai quan arriben moltes famílies que hi tenen segones residències» perquè pateixen talls d'aigua, i per això ha demanat posar-hi solució.

També ha demanat crear una 'guia verda' per explicar les bonificacions en polítiques mediambientals que té Pineda. També ha fet de portaveu d'una família de nouvinguts a Pineda demanant poder recuperar el búnquer que hi ha a la Platja de Pineda, ara mig enfonsat a l'aigua. L'alcalde ha dit que «segons algunes converses, s'ha consultat i la seva recuperació és ara per ara difícil tot i que poden fer més consultes per recuperar aquesta peça històrica».

 

EN MARXA-JUNTS PER CATALUNYA

La regidora Noemí Llorens ha dit que «els ha arribat una queixa d'un edific al carrer Ciutadans on hi ha una colònia de coloms que molesta els veïns». També ha dit que és un lloc de pas i cal netejar l'espai, a l'antiga Caixa de Pensions. S'ha demanat no alimentar els coloms per no incrementar la seva població. Recordem que a més, està prohibit. També ha preguntat per la inauguració de l'Skate Park i ha advertit que «alguns joves ja el fan servir encara que hi ha tanques» i per això ha demanat un millor control i cura de l'espai. Segons l'alcalde, encara manquen algunes actuacions i l'obra aviat serà entregada a l'Ajuntament. Cap al 15 de juny es podria inaugurar però també es podria fer abans.

També ha demanat urgència en la instal.lació de les vuit càmeres de seguretat que s'han d'instal.lar a Pineda, i aplicar el Pla de Seguretat. També ha demanat com afrontarà l'Ajuntament de Pineda la reducció dels ingressos de IBI un cop la autopista sigui gratuïta. També ha fet referència a la transparència de les institucions i ha demanat millorar encara més els paràmetres de l'Ajuntament de Pineda. Ha fet esment de la no publicació del Pla de Govern, millorar la informació dels grups de l'oposició i ha demanat en tenir més participació a nivell local. Per això ha dit que «cal treballar per tenir una administració mes transparent encara malgrat que Pineda té bons indicadors».


 

 

L'alcalde de Pineda ha tancat el ple «estant al costat de les famílies que han perdut un familiar durant la pandèmia de la Covid-19» un cop s'ha conegut la notícia de la mort de 72 persones a Pineda fins a data 26 d'abril.

 

Podeu recuperar el ple al Canal YouTube de l'Ajuntament de Pineda i a www.radiopineda.cat i a l'APP de Ràdio Pineda.