Vés al contingut
1

Acte en reconeixement a Pere Aragonès com a primer pinedenc President de la Generalitat

 

 

S'ha convocat per aquest divendres a les 8 del vespre a la Plaça de Catalunya de Pineda i és obert a tota la població.


 

Pere Aragonès i Garcia

Pere Aragonès i Garcia va néixer a Pineda el 16 de novembre de 1982. Ha viscut la política de ben jove des de les Joventuts d'ERC i també com a regidor-portaveu d'ERC-JxP a l'Ajuntament de Pineda. A les Eleccions Municipals de 2011 va encapçalar ERC-JxP i va obtenir dos regidors i a les eleccions del 2015 va obtenir 5 regidors/es sent la segona força política a Pineda.

Va ser escollit diputat al Parlament de Catalunya el 2006 i portaveu de la Comissió d'Economia del Parlament. Ha estat vicepresident de la Generalitat de Catalunya i Conseller d'Economia i Hisenda. El 30 de setembre de 2020 va assumir algunes funcions de la Presidència de la Generalitat arran de la inhabilitació de Quim Torra. Va ser triar com a candidat per Esquerra Republicana a la Presidència de la Generalitat a les Eleccions al Parlament del febrer de 2021.

 

1
Foto d'arxiu de Pere Aragonès a Ràdio Pineda.


 

Pere Aragonès va estudiar primària a l'escola de la Mare de Déu del Roser de Pineda i secundària a l'Institut Montessori. Es va llicenciar en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya i ha fet un Màster en Història Econòmica per la Universitat de Barcelona. Ha ampliat estudis en polítiques públiques a la Kennedy School de la Universitat de Harvard. També ha fet un programa de Doctorat en Història Econòmica a la Universitat de Barcelona i una tesi sobre la política econòmica de la Mancomunitat de Catalunya. Ha treballat en un despatx d'advocats especialitzat en assessorament jurídic a empreses i administracions públiques, i ha fet altres tasques.


 

En l'aspecte més personal, el juny de 2017 es va casar amb la pinedenca Janina Juli i Pujol, i el març de 2019 va néixer la seva filla.

Ha estat membre d'algunes entitats del municipi com ara el Cau de Pineda, les Forces Infernals, o membre del Centre Cultural entre altres, i també també és soci d'algunes associacions de caràcter social.


 

Font: Ràdio Pineda i Wikipèdia