Vés al contingut
1

Aragonès serà investit aquest divendres com a 132è. President de la Generalitat de Catalunya

 

Foto de ACN.

 

El ple d'avui dijous comença amb la intervenció del candidat i la resta de portaveus dels partits polítics. La votació es fa aquest divendres. Aragonès tindrà els vots d'ERC i de Junts així com de la CUP per ser investit President de la Generalitat. Té garantits 74 vots a favor (33 d'ERC, 32 de Junts i 9 de la CUP) i serà investit en primera volta, ja que superarà la majoria absoluta situada en 68 escons.

Aragonès serà investit tres mesos després de les eleccions del 14-F i gairebé dos mesos després de les dues investidures fallides de finals de març. Llavors els 32 diputats de Junts hi van votar en
contra.


Una vegada el Parlament aprovi la investidura d'Aragonès, la presidenta Borràs haurà de posar-se en contacte amb Felip VI, que és qui nomena el president de la Generalitat. L'article 5 de la Llei de la Presidència també estableix que la presa de possessió ha de tenir lloc en el termini de 5 dies a partir del nomenament. Aragonès però té la intenció de prendre possessió del càrrec quan abans millor.

Segons algunes fonts, dilluns podrà prometre el càrrec. La Presidenta del Parlament Laura Borràs comunicarà al Rei la investidura.

La següent passa serà nomenar el govern, que ja ho farà el President Aragonès i es podria fer a mitjans de la setmana que ve. Dijous vinents podrien prometre el càrrec i fer la primera reunió de l'executiu.