Vés al contingut
1

Pere Aragonès ha dit que bastirà la nova Generalitat republicana "amb les banderes social, feminista, verda i democràtica"

 

Foto: ACN
 

El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha compromès a "fer possible la culminació de la independència" i a "fer inevitable" l'amnistia i l'autodeterminació. Així ho ha exposat durant la seva primera intervenció al segon debat d'investidura al qual se sotmet, aquest dijous a la tarda al Parlament. Aragonès també ha receptat "altes dosis d'empatia" per superar les "diferències" amb Junts, amb qui ERC formarà l'executiu de coalició. El candidat republicà també ha estès la mà als comuns, i ha definit les "quatre banderes" per bastir la legislatura de la "nova Generalitat republicana": la social, la feminista, la verda i la democràtica.


 

També ha parlat de "culminar la independència", i forçar l'Estat espanyol a abandonar la repressió i adoptar una nova actitud amb la carpeta catalana. " Aquesta és la meva obsessió. Superar el bloqueig actual i resoldre d’una vegada per totes el conflicte entre Catalunya i l’Estat espanyol" segons ha dit. També ha ressaltat que "és urgent i imperatiu canviar la dinàmica" perquè l'independentisme torni a "recuperar la iniciativa".

Al ple del Parlament també han intervingut la resta de portaveus dels partits polítics de més a menys representació.

 

1