Vés al contingut
1

Els grups polítics municipals de Pineda desitgen «tota la sort a Pere Aragonès»

Foto: Pere Aragonès als estudis de Ràdio Pineda

 

Escoltem AQUÍ a Xavier Amor, Mònica Palacín, Marcos Ortega i Noemí Llorens

 

L'alcalde pinedenc i Primer Secretari del PSC a Pineda, Xavier Amor, ha dit que «personalment i com a alcalde, felicita a Pere Aragonès en l'aspecte més personal i li desitja molta sort i encerts perquè faran falta».

La diputada per ERC, i també regidora a l'Ajuntament de Pineda, Mònica Palacín ha dit que «ens hem de felicitar perquè un pinedenc sigui per primer cop President de la Generalitat» i ha destacat que «ERC recupera la presidència després de 80 anys».

El regidor portaveu de Pineda en Comú, Marcos Ortega ha dit que «el seu grup felicita a Pere Aragonès pel càrrec que ocuparà els propers anys i li desitja tota la sort».

La regidora portaveu d'En Marxa-Junts per Catalunya, Noemí Llorens, ha dit que «estan contents de l'acord d'un govern de màxims». Ha definit a Pere Aragonès com «un bon gestor, preparat i amb capacitat d'entesa».

 

 

 

 

 

Pere Aragonès: la trajectòria

El pinedenc Pere Aragonès té 38 anys, està casat amb la també pinedenca Janina Juli, i tenen una filla. Va iniciar la seva carrera política a les Joventuts d'Esquerra Republicana i 'any 2003, amb només 21 anys, va ser escollit portaveu nacional de les JERC. L'any 2006 va ser elegit diputat al Parlament de Catalunya. A les eleccions al Parlament de 2010 va ser escollit novament diputat, i també a les 2012.

Sent diputat al Parlament, a les eleccions municipals del 2011, va encapçalar la candidatura d'ERC-Junts x Pineda a l'Ajuntament de Pineda de Mar, que en aquells comicis va passar d'un a dos regidors. A les eleccions municipals del 2015, es va tornar a presentar a l'alcaldia, obtenint cinc regidors i regidores i passant a ser la segona força política al consistori.


 

Sent regidor a Pineda, va ser nomenat Secretari d'Economia de la Generalitat, els anys 2016 i 2017. El 10 d'abril de 2018 va fer públic, a través dels micròfons de Ràdio Pineda, i en una convocatòria a les portes de l'Ajuntament, que deixava l'acta de regidor a Pineda "per les noves responsabilitats a ERC a nivell català". La renúncia es va fer efectiva al ple del 26 d'abril de 2018 Sense cap excepció, en aquell ple tots els portaveus municipals dels set partits que tenien representació van destacar el seu tarannà dialogant, treballador i responsable, i el bon tracte personal més enllà de les diferències polítiques.

 

Al mes següent, el 19 de maig de 2018 va ser nomenat vicepresident de la Generalitat de Catalunya i conseller d'Economia i Hisenda. Va deixar la política municipal, però va donar suport a la candidatura a Pineda, que el 2019 va encapçalar la diputada Mònica Palacín. ERC-JxP van obtenir una representació de set regidors i regidores i són la segona força a l'Ajuntament de Pineda, a l'oposició.

 

Des del 30 de setembre de 2020 ha assumit funcions de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, arran de la inhabilitació de Quim Torra. El 20 de novembre de 2020 es va confirmar que seria el candidat per Esquerra Republicana a la Presidència de la Generalitat a les eleccions al Parlament de 2021.