Vés al contingut
1

Pere Aragonès: "Treballarem amb tota la humilitat, però també amb tota l'ambició perquè el país s'ho mereix"

Pere Aragonès, en el moment de la seva arribada a la pl. Catalunya, fent declaracions a Ràdio Pineda. Foto: Gemma Balada

 

Pere Aragonès assisteix a l'acte ciutadà a Pineda en reconeixement a la seva investidura com a primer pinedenc President de la Generalitat. Es va celebrar divendres a la plaça Catalunya i va aplegar pinedencs i pinedenques que van poder saludar Pere Aragonès. De fet, molta gent l'esperava, però en cap moment es va confirmar si podria assistir a l'acte que s'havia organitzat. Pocs minuts després d'acabar, es va acostar a la plaça Catalunya amb la seva dona, Janina Juli, i la seva filla Clàudia.

 

1
Arribada de Pere Aragonès a la pl. Catalunya de Pineda. Foto: Ràdio Pineda

 

1
Pere aragonès amb Maria-Josep Hernàndez i Pep Basart (Ràdio Pineda)

 

VÍDEO: Declaracions de Pere Aragonès a Ràdio Pineda el vespre de la investidura, en l'acte a la pl. Catalunya de Pineda

 

Les primeres declaracions de Pere Aragones després de la investidura van ser a Pineda i per Ràdio Pineda:

«Molt content, treballarem per estar a l'alçada. I emocionat també de tota la gent de Pineda, de sentir aquesta estima. Treballarem amb tota la humilitat però també amb tota l'ambició, perquè el país s'ho mereix».

 

Pere Aragonès també va fer referència a Esquerra Republicana:

«Quan mires enrere, i veus que l'últim president d'Esquerra que va ser escollit pel Parlament, no a l'exili sinó per assumir aquesta responsabilitat, va ser Lluís Companys, sents el pes de la responsabilitat a les espatlles, però per sort, aquesta és una feina col·lectiva i la farem entre tots».

1
Pere Aragonès, agraïnt emocionat els aplaudiments a la plaça. Foto: Ràdio Pineda

 

El president va accedir a fer-se fotografies amb tots els pinedencs i pinedenques que li van demanar, en un dia històric, en que va ser investit 132è President de la Generalitat.

 

1
Parlament de la diputada i regidora a Pineda, Mònica Palacín. Foto: Ràdio Pineda

 

L'acte a la plaça Catalunya va comptar amb la presència de tot el grup municipal d'ERC-JxP, encapçalats per la diputada i portaveu municipal, Mònica Palacín, que ha fet un petit parlament a les portes de l'Ajuntament. D'esquerra també hi havia l'expresident a Pineda, Francesc Mestre. Entre els representants polítics assistents, també va ser present la regidora-portaveu d'En Marxa-JuntsxCatalunya a Pineda, Noemí Llorens; l'exalcalde, Joan Morell i el president comarcal de Junts, Carles Bosch. A l'acte hi havia també membres de la seva família, persones vinculades a entitats i amics personals.

 

 

1
Escolta AQUÍ Mònica Palacín

 

La diputada i regidora portaveu a l'Ajuntament, Mònica Palacín, va agrair la resposta de pinedencs i pinedenques a l'actePineda a l'acte. «Moltíssima gent s'estima Pere Aragonès, i això és un orgull com a poble. I com a ERC de Pineda, és un orgull que aquest company que ens ha acompanyat des dels 16 anys, que ha estat candidat a les Municipals dos mandat i que s'estima el poble, sigui avui President de la Generalitat». Mònica Palacín va fer referència al fet que «a la Generalitat de Catalunya torni a haver un president republicà». «Aquest republicanisme -va dir- significa governar per tothom, per governar per tota la ciutadania de Catalunya, vingui d'on vingui, parli la llengua que parli i pensi com pensi».  També va dir que va ser molt emocionant el record a Pere Horta, primer regidor d'ERC a l'Ajuntament de Pineda en democràcia, que el President va fer al seu discurs.

 

 

1

Escolta AQUÍ Noemí Llorens

Noemí Llorens, regidora portaveu de EnMarxa-Junts per Catalunya a Pineda, va expressar el seu suport i tota la confiança a Pere Aragonès com a president de la Generalitat. «Ho farà bé. En Pere té molta experiència, la seva biografia està a totes les televisions avui. Però nosaltres, que som de Pineda, ja ho sabem de fa temps. Serà un govern en que hi haurà entesa sí o sí». Noemí Llorens també va valorar el ple d'investidura.  Alhora, va destacar el to constructiu del portaveu socialista, Salvador Illa, «m'ha sorprès el seu compromís per estar al costat del govern en les decisions importants de país, i això és positiu» i va afegir que «l'única nota negativa ha estat l'extrema dreta, però això ja ho sabíem».

 

 

Ràdio Pineda va entrevistar en l'acte de divendres diversos reporesentants polítics destacats: l'ex-alcalde, Joan Morell; el regidor i militant més històric d'ERC Pineda, Francesc Gil; el president comarcal de Junts, Carles Bosch. També vam recollir les veus de ciutadans i ciutadanes que es van acostar a l'acte dedicat a Pere Aragonès. I dels seus familiars: Pere Aragonès pare i la seva tieta. Aquestes entrevistes les podreu escoltar demà al programa Dit i Fet de Ràdio Pineda, a les 8,40h. del matí, després de la informació del temps.