Vés al contingut
1

"Cal empoderar adolescents i joves perquè sàpiguen dir 'no' al tabac"

Cal empoderar adolescents i joves perquè sàpiguen dir «no» al consum de tabac. Així ho ha dit a Ràdio Pineda la tècnica de Promoció de la Salut, Mar Latorre, al programa especial amb motiu de la Setmana Sense Fum.

Escolta AQUÍ el programa

Mar Latorre ha explicat que els adolescents han d'aprendre, en positiu, a defensar l'opció de no fumar com una aposta per ells mateixos i per la seva salut. Mar Latorre fa tallers a les escoles i instituts. La tècnica de promoció de la Salut de l'Ajuntament de Pineda explica que molts nens i nenes són fumadors passius i estan indefensos davant el fum que hi ha a a casa. Així li expliquen als tallers.

 

El regidor de Salut i metge del CAP, Santiago Macip, ha dit que hi ha molta a feina per conscienciar pares i mares. Algunes de les accions s'han fet a les portes de les escoles, pintant de verd com a zona sense fum. Un model que s'ha estès a d'altres municipis. Macip lamenta, però, que els pares i mares «ja haurien de saber que no poden fumar amb un infant a casa, i que com a metges, al CAP s'hi troben també»

 

1
Mar Latorre i Martina Bravo

 

La guanyadora del XIIIè Concurs de Cartells Sense Fum, Martina Bravo, de l’Escola Aloc, va participar al programa i va fer una crida a deixar de fumar Des del CAP, el missatge és demanar ajuda. La infermera Rosa Blanca Muñoz ha recordat que donen suport als pacients i que poden receptar medicació per ajudar a deixar el tabac.

 

1

Podeu tornar a escoltar el programa al servei de Ràdio a la Carta de Ràdio Pineda, a l'apartat del programa Salut i Més, presentat per Maria Josep Hernàndez.

 

 

1