Vés al contingut
1

Concentració feminista a Pineda en rebuig a tots els feminicidis

 

Fotos. Ràdio Pineda

 

La concentració s'ha fet en resposta als assassinats de dues nenes a Tenerife per part del seu pare, i que ha tingut un ampli ressò als mitjans de comunicació. La manifestació a Pineda també ha tingut referències a la violència que pateix el moviment LGTBIQ entre altres. L'acte i el manifest llegit a Pineda va anar a càrrec de l'Ateneu Popular Sa Boada, que és qui va convocar la concentració i que va aplegar els portaveus dels grups polítics municipals, i veïns i veïnes de la població.

A banda d'aquest acte, l'Ajuntament de Pineda també ha fet un minut de silenci en l'acte d'inauguració del nou Skateparc de Pineda davant dels joves, amb presència de l'alcalde de Pineda i la resta dels portaveus dels grups polítics municipals.

 

El manifest llegit divendres a Pineda diu que «cada any hi ha milers de dones maltractades i la pandèmia ha agreujat la situació, i sovint els infants també en són víctimes». També diu que «cal mostrar el rebuig davant de qualsevol tipus de violència masclista». També destaca que també és violència «l'atur, tenir por a la nit, entre altres aspectes de la vida que pateixen els col.lectius més vulnerables». Per tot això, el manifest demana coresponsabilitat a les administracions, als homes i a les dones, i prendre l'actitud de tombar el patriarcat.

 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha dit a Ràdio Pineda que «el sentiment és de dolor i -ha afegit- que és oportú que les noves generacions rebutgin la violència, i per això calen més recursos en igualtat i educació».

La regidora de Participació Ciutadana, diversitat i polítiques de gènere, Verònica Rebollo, també ha dit que «no haurien de passar aquests episodis» i ha afegit que «cal transmetre als joves la importància de canviar aspectes com ara la violència de gènere».

La diputada i portaveu d'ERC-JxP, Mònica Palacín ha dit que «utilitzar els fills per provocar dolor a la mare és un acte de violència dramàtic i no hi ha paraules per descriure això». També ha dit que «el masclisme està instaurat a la societat que té hàbits i costums arrelats i cal fer pedagogia sobre què significa».

El regidor portaveu de Pineda en Comú, Marcos Ortega ha explicat que «és molt trist que passin aquestes coses i qualsevol acte de violència s'ha de combatre» i «calen més recursos i pedagogia per eliminar aquestes accions violentes».

La regidora d'EM-Junts per Catalunya, Noemí Llorens, ha dit que «també cal explicar que hi ha casos invisibles que no es veuen i per això s'ha de lluitar per totes les víctimes».

A la trobada també hi va ser present la pinedenca Neus Pociello que és la nova directora executiva de l'Institut Català de les Dones. A Ràdio Pineda ha dit que «cal veure aquest cas amb una visió global, perquè hi ha violència estructural en la nostra cultura i cal fer passos per canviar-ho». Ha afegit que «sovint la mateixa societat avala les violències masclistes».

 

1