Vés al contingut
1

Sílvia: «Ens van desnonar per no poder pagar el pis i fa més de dos anys que vivim en una habitació d'una pensió»

 

Foto: Ràdio Pineda.

 

Escolta les declaracions de la Sílvia a Ràdio Pineda
 

Han explicat que «ara viuen en una pensió amb el suport de l'Ajuntament de Pineda» després de perdre la casa que van comprar. Ha dit que «la única solució que han tingut és una pensió, i ara tenen un pis concedit però encara no saben quan hi podran anar». Ha explicat que «viuen en una habitació on no poden cuinar i han hagut d'acudir al menjador social de Poblenou».

Ha dit que «han obtingut la renda garantida i volen llogar un pis però ningú els vol llogar cap habitatge». Ara paguen 500€ entre l'Ajuntament i la pròpia parella, però no poden accedir al pis perquè els demanen una nòmina de 2000€.

També ha explicat que «tenen totes les seves pertinences en un traster de Blanes, amb la roba i un munt de coses i això els genera gran dificultat en la seva vida diària». Han demanat que les administracions tinguin més eines i poder comprar pisos a la banca per a poder-los oferir a les famílies que no necessiten. Els agradaria que «els ajuntaments poguessin tenir més recursos i eines per solucionar problemes com aquests» i demanen «més pressupost». Han explicat que algunes pisos són econòmics i «es podrien reformar amb recursos propis».

La Sílvia ha dit que «no s'ha plantejat okupar cap habitatge perquè vol fer les coses bé, i no vol tornar a ser desnonada».

 

Ha explicat que el seu marit va perdre la feina amb la «crisi del totxo i ella també va perdre la feina». Han pagat durant 18 anys un pis i van perdre l'habitatge que es va quedar el banc quan faltaven 170.000€ per pagar. Ara no tenen deutes però tampoc no tenen casa. Ha explicat que «no van poder aguantar i van haver de triar entre menjar o pagar la casa». Ara, segons han explicat, el seu antic pis ha estat comprat per la Generalitat, i hi ha portat una altra família amb una situació similar a la que tenen ells.


 

Des de la PAH han demanat que es pugui mantenir la Llei Catalana de l'Habitatge que és pionera i segons han dit «pot donar solució a alguns dels problemes». La Llei ha estat portada al Constitucional pel Govern espanyol però mentrestant es manté vigent.