Vés al contingut
1

Gospel Viu Choir, The Penguins, tast de poesia, Elena Gadel&Marta Robles, sardanes i gegants a la Festa Major Petita de Sant Joan

 

Fotos. Ràdio Pineda.

 

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Sandra Pérez


 

D'entre els actes ja s'ha celebrat la Processó Marinera i de dimecres destaca la Revetlla de Sant Joan a Ràdio Pineda. També hi ha actes per a tota la família, i molt diversos, amb la música com a protagonista i els actes de cultura popular i tradicional. La regidora de Cultura Sandra Pérez ha dit que «s'ha volgut arribar a totes les edats».


 

Revetlla a Ràdio Pineda

Per poder celebrar la revetlla de Sant Joan, Ràdio Pineda i Ricard Ubach DJ amenitzaran aquesta data assenyalada al calendari des de les 8 de la tarda i fins a les 4 de la matinada amb un programa amb la millor música. Podràs seguir-lo al 94.6 de l’FM, a la web www.radiopineda.cat i a l’app Ràdio Pineda.

La regidora de Cutura, Sandra Pérez ha dit que «hi ha ganes de revetlla i de poder gaudir de la família i els amics». Ha demanat «prudència amb els petards i respecte davant la situació que encara no està superada». Ha afegit que «fins ara s'ha fet, i durant el Sant Joan encara es mantindran mesures de seguretat i prudència».

 

1

 

L'Ajuntament de Pineda fa campanya per una revetlla inclusiva. El lema és 'Més llum i menys soroll'.

 

1


 

Ofici Solemne per Sant Joan Baptista

El dia de Sant Joan es farà l’Ofici solemne en honor a Sant Joan Baptista a l’Església de Santa Maria a les 12 del migdia. Aquesta data es pot veure i la relíquia de Sant Joan que té la Parròquia de Santa Maria de Pineda. Només es pot veure dos cops a l'any, per Sant Joan durant el me de juny, i per Sant Joan durant el mes d'agost, a la Festa Major Grossa. També es canten els 'Goigs de Sant Joan Baptista' de Pineda.

 

1
Foto d'arxiu Parròquia de Santa Maria de Pineda amb la visita del Bisbe de Girona, Monsenyor Francesc Pardo i Artigas.

 

 

Gospel Viu Choir

L’Espai Sant Jordi es convertirà en l’espai musical referent de la Festa Major Petita amb l’espectacle «Vida» a càrrec de The Gospel Viu Choir. Moisès Sala director del grup ha dit que oferiran un repertori de 15 temes dels Lax’n’Busto. L’objectiu és que el públic pugui entendre la lletra i ha explicat que ha estat un repte pel grup transformar música de rock en català en gospel contemporani. Moisès Sala ha explicat que seran 22 cantaires a l’escenari i cantaran amb microfonia individual. Les entrades estan exhaurides. L'actuació és aquest Sant Joan a les 8 del vespre a l'Espai Sant Jordi.

 

1


 

Reggae per Xics, espectacle per la mainada

Es farà divendres a 2/4 de 8 de la tarda a l'Espai Sant Jordi de Pineda, amb el nom 'Ballant damunt la Lluna'. La companyia The Penguins porta aquest espectacle que està de gira per Catalunya. Les entrades ja es poden comprar a www.auditoripineda.cat i a Can Comas al preu de 5€. És un concert molt animat per a tota la família, i The Penguins és una banda molt famosa que té molt d'èxit i l'espectacle no deixa indiferent.

 

1

 

1


 

Fira d'intercanvi de llibres

Aquest any dins els actes de la Festa Major Petita s’inclou la Fira d’Intercanvi de Llibres de Pineda, que es celebrarà dissabte al Pati de Can Comas a partir de les 10 del matí. Es recupera aquesta activitat i fa dies que es fa recollida de llibres per a poder fer l'intercanvi. És una fira que té molt d'èxit i bona acollida.

 

1


 

Tast de poesia amb música i dansa

L’Auditori acollirà l’acte «Tast de Poesia amb Música i Dansa» que servirà de presentació del llibre «Dones poetes de la Maresma» i que comptarà amb la presència de les poetesses pinedenques Anna Ortega, Teresa Cabello, Maite Barcons, Maria Josep Hernàndez, Jèssica Ayala i la memòria de na Maria Serrat, juntament amb el músic Mar Egea i les ballarines Aída del Cid i Eleonora Martínez.

És una activitat gratuïta a la qual s’accedeix amb reserva d’entrada a la web www.auditoripineda.cat i a Can Comas. Es farà dissabte a 2/4 de 7 de la tarda a l'Auditori.

 


 

Elena Gadel & Marta Robles

Les dones de la meva vida” neix de la necessitat de donar llum a tantes dones que han fet camí fet fins ara. Robles i Gadel fan renéixer, a guitarra i veu, cançons que han marcat les seves vides i el seu viatge musical, creades per dones. Dones de discurs punyent i revolucionari. Dones que sacsegen a través del seu art. Petites joies que van arribar per quedar-se a la memòria i a la pell també dels que observen.

Podeu comprar entrades per l'espectacle «Les Dones de la Meva Vida» al preu de 5€ a la web www.auditoripineda.cat i a Can Comas de dilluns a divendres de 9 a 14 h.


 

 

Tornen les sardanes i els Gegants de Pineda

També tornen les sardanes i els balls de gegants diumenge a la plaça de les Mèlies. A partir de les 19.30 h es podrà gaudir de la ballada de sardanes amb la cobla La Principal de Cassà, activitat a càrrec de l’Associació Cultural Mare Nostrum. A la mitja part, la Colla de Geganters i Grallers de Pineda faran ballar els gegants, i també ballaran una sardana. Els Gegants de Pineda no han ballat a la població des de la Festa Major de 2019, per culpa de la pandèmia. La regidora de Cultura ha dit que «hi ha ganes de tornar a ballar sardanes i de tornar a veure els Gegants de Pineda». Aquest acte tancarà la Festa Major Petita de Sant Joan de Pineda.

Sandra Pérez ha fet una crida «a tothom per compartir la festa que s'ha plantejat de forma molt oberta i amb seguretat».

 

1

 

1