Vés al contingut
1

Les sardanes i el ball dels Gegants de Pineda tanquen la Festa Major Petita de Sant Joan marcada per la gran participació de públic

 

Fotos. Ràdio Pineda. Ajuntament de Pineda. Joan Caimel.


 

Després de més d'un any i mig, ha tornat la festa als carrers de Pineda, i ho ha fet amb la Festa Major Petita. Ha esta un èxit, amb concerts a l'aire lliure i la ballada de gegants i sardanes al carrer. Feia un any i mig que no es feia una ballada de sardanes a Pineda, i per tant, ha esta la primera actuació amb contacte entre persones. Abans però, s'han pres les mesures que indica el Procicat, com ara gel desinfectant de les mans i inscripció de cada ballador/a per a tenir un control per fer la traçabilitat en cas de contagi. Es notava a l'ambient les ganes i la il.lusió de tornar a fer activitats culturals tal i com es feien abans de la pandèmia.

 

1

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, s'ha mostrat satisfet de com ha anat la Festa Major Petita i ja dit que «ara es pot gaudir de moltes coses que fins ara no podíem, sense deixar de ser prudents i prendre les mesures necessàries». Ha dit que «cal donar el missatge que la pandèmia no ha acabat» però també cal tornar a la normalitat en la mesura que es pugui. També ha dit que «esperen tenir Festa Major per l'agost i mentrestant, hi haurà altres revetlles i festes com les de Poblenou, el proper cap de setmana».

Pineda ha tingut molts visitants aquest cap de setmana de Sant Joan, alguns hotels més han obert i s'han vist alguns turistes i visitants de segones residències. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor ha dit que «això és positiu per al poble».

 

La Festa Major ha tingut actes per a tots els públics com ara l'espectacle per la mainada 'Ballant damunt la Lluna' de la companyia The Penguins, o bé el concert de Elena Gadel & Marta Robles i l'actuació de Gospel Viu Choir.  La festa també ha tingut actes com ara la fira d'intercanvi de llibres, o el Tast de poesia amb música i dansa i la presentació del llibre «Dones poetes de la Maresma». L'acte va comptar amb la presència de les poetesses pinedenques Anna Ortega, Teresa Cabello, Maite Barcons, Maria Josep Hernàndez, Jèssica Ayala i la memòria de na Maria Serrat, juntament amb el músic Mar Egea i les ballarines Aída del Cid i Eleonora Martínez.

 

1
The Penguins.

 

1
Marta Robles i Elena Gadel.

 

1
Gospel Viu Choir.

 

1
Públic a l'Espai Sant Jordi.

 

1
Tast de poesia i dansa.


 

1
Fira d'intercanvi de llibres.

 

Durant la Festa Major Petita també s'ha celebrat l'Ofici Solemne i el primer acte de la festa va ser el passat cap de setmana amb la Varada de Barques i Processó Marinera a la Confraria de Pescadors. També Ràdio Pineda s'ha afegit a la Festa Major Petita amb una programació especial la nit de la Revetlla de Sant Joan. La valoració dels actes ha estat molt positiva i ha comptat amb molt de públic.

 

1
Ricard Ubach DJ t'ha punxat la música de la Revetlla de Sant Joan a Ràdio Pineda.

 

1
Missa a Santa Maria. Foto d'arxiu.

 

1
Processó Marinera.