Vés al contingut
1

"Tenen cita per la vacuna i no es presenten": fins a 25 absències en un sol dia a Pineda

Les infermeres de Pineda Laura Cases, Marta Sillué i Mar Masvidal. Foto: Ràdio Pineda

 

L'Equip d'Atenció Primària de l'ambulatori de Pineda fa una crida a totes aquelles persones que tenen cita per la vacuna de la COVID-19 a assistir a la cita o bé, anul·lar-la. El nombre de persones que no es presenten a l'hora demanada ha incrementat en la darrera setmana. S'han arribat a comptar 25 absències en una jornada de vacunació a Pineda. Si no es pot anar, cal anul·lar la cita. Si no, s'està perjudicant al sistema sanitari i també a totes les persones que estan a l'espera d'aconseguir cita per la vacuna.

 

Així ho ha explicat a Ràdio Pineda la coordinadora de vacunació COVID a Pineda de Mar (ABS Pineda, Poblenou i Santa Susanna), Marta Sillué. Ha fet una crida a la responsabilitat de tothom. La coordinadora de vacunació ha dit que moltes absències són en la segona dosi, però també n'hi ha de la primera dosi. Per no perdre vacunes, han optat per no obrir els vials fins que els pacients van arribant. Al principi de la vacunació, es donava alguna absència, un màxim de 5 persones. Però ara han arribat a fallar 25 persones en un dia, segons ha explicat Marta Sillué.

 

Ha fet una crida a la responsabilitat individual en favor de la immunit col.lectiva. Ara que és el torn dels més joves, confia que anirà bé, i que a mesura que vagin sortint dates, vagin agafant les cites a través de la web. La web per agafar hora o anul·lar una cita és la mateixa: vacunacovidsalut.cat


Els propers dies aniran apareixent cites per vacunar-se a l'Alt Maresme, Mataró i Blanes. A Pineda hi ha menys cites perquè no és punt de vacunació massiva, però properament apareixerà també al web.