Vés al contingut
1

L'Ajuntament de Pineda ha celebrat el ple del mes de juliol

 

El ple ha tractat diversos aspectes de gestió econòmica i organització municipal, així com una modificació dels membres de la Comissió de Patrimoni, per la jubilació de l'arxiver municipal.

El ple també ha fet efectiva la delegació de competències al Consell Comarcal del Maresme, en matèria de recollida, atenció i acollida d'animals domèstics abandonats.


 

El Ple aprova declarar el Festival Arts d'Estiu d'interès turístic i cultural

El ple d'aquest dilluns ha ratificat el Decret d'Alcaldia (de data 20 de juliol de 2021) que aprova la declaració d'interès turístic i cultural del Festival Arts d'Estiu. La regidora de Presidència, Sílvia Biosca, ha explicat que «el decret també es tramet al Departament de Costes per facilitar la celebració del festival». La regidora Mònica Palacín d'ERC-JxP ha dit que «voldrien més informació i què pot implicar per la resta d'administracions». En el seu vot s'han abstingut.

Marcos Ortega de Pineda en Comú ha dit que «ho veuen bé i el vot és favorable». Noemí Llorens d'EM-Junts per Catalunya també s'han abstingut però han demanat «més informació sobre en què pot beneficiar el decret». Sílvia Biosca de l'equip de govern del PSC ha dit que «és el primer cop que es demana el permís per ocupar també l'espai maritimo-terrestre i per això és important tenir-lo. També ha informat que Costes ha fet arribar el permís de Costes per poder fer el festival a la platja dels Pins de Pineda.


 

En el ple d'avui també s'ha donat compte del Decret d'alcaldia pel qual s'ha tractat el Pla Local de Salut. Els grups de l'oposició han manifestat que els hauria agradat poder fer aportacions al pla.


 

També s'han aprovat les festes locals de Pineda per al 2022, que seran el 27 que és un dissabte, i el 29 d'agost que és un dilluns. Per tant aquests dies seran festius a Pineda l'any que ve.


 

 

El Ple aprova per unanimitat una moció d'ERC-JxP 'per garantir espais d'ombra als parcs infantils, places i llocs d'esbarjo de Pineda de Mar'

El Grup municipal ERC-JxP també ha presentat una moció «per garantir espais d'ombra en els parcs de jocs infantils, places i llocs d'esbarjo de Pineda de Mar». La moció destaca la importància de tenir ombres a Pineda tenint en compte «el canvi climàtic i les onades de calor, amb més insolació i més risc de malalties per als col.lectius vulnerables». La moció destaca que la radiació solar és cada cop més perillosa i alguns espais de Pineda no tenen suficient ombra. Per això la moció demana «fer més atractives les zones amb més ombres per recuperar espais buits a les hores de més calor». Es demana la creació d'un 'Pla de zones d'ombra de Pineda' per determinar les accions prioritàries a fer. També demana la possibilitat d'instal.lar ombres amb tendalls en cas de no poder plantar-hi vegetació.

Tots els grups municipals van votar a favor de la moció. L'equip de govern del PSC també ha explicat que fa temps que ho porten a terme amb més plantació d'arbres a Pineda o la instal.lació de tendalls al Pati de Can Comas, o projectes per fer a la Plaça Espanya, entre altres.


 

Torn obert de paraules

ERC-JxP ha parlat de l'Escola de Música de Pineda i han criticat «el canvi de model que ha promogut l'equip de govern». Segons ha dit en el ple «desitja encerts a la nova empresa que oferirà el servei» i ha agraït la tasca que s'ha fet fins ara. Però ha dit que «tot plegat afectarà als alumnes de l'escola amb una nova forma de treballar». Han preguntat perquè «han volgut canviar el model sense buscar el consens». La regidora de Cultura, Sandra Pérez ha dit que «es busca la millor escola de música per Pineda i en aquest nou concurs s'han presentat dues empreses».

ERC-JxP també ha dit que «hi ha queixes davant la dificultat que té el Xino-Xano per aparcar a la Plaça de les Mèlies» i demana resoldre la situació. També demanen evitar que els vehicles estacionin a les places com ara a la Plaça Espanya entre altres. 

També han demanat novament una aplicació per a mòbil per a poder enviar informació ciutadana sobre mancances a la via pública, entre altres. L'equip de govern ha respost que es posarà en marxa «abans d'acabar l'any».

També han dit que «darrerament la Policia Nacional ha demanat la documentació als voltants del menjador social de Poblenou» i n'ha preguntat els motius dient que «els preocupa que es pugui criminalitzar els usuaris». L'equip de govern ha dit que «va ser una acció concreta i es va fer a diversos punts de Pineda».

També han dit que uns veïns del Barri del Carme demanen el suport en la rehabilitació de diversos habitatges del barri que pateixen aluminosi ja que segons ERC-JxP «és una promesa electoral». L'alcalde de Pineda ha dit que «la solució és molt costosa i per això demanen reunir-se amb el President de la Generalitat i altres adminsitracions». També ha explicat que «demanaran suport al Govern espanyol en temes d'habitatge i esperen poden rebre subvenció».


 

Pineda en Comú ha preguntat per la no instal.lació de les barraques de fusta a la Plaça del Mar, ja que recordem que enguany no s'han instal.lat i ara són només carpes privades de cada firaire. El PSC ha dit que «la Covid-19 no feia possible saber quina era la situació i es va decidir no fer la contractació de les casetes».

També han preguntat per la futura normativa sobre els patinets elèctrics. El regidor Marcos Ortega també ha demanat el servei de bus per a Can Pelai o bé buscar alguna alternativa. Al torn obert de paraules també ha preguntat pels veïns del Carme i la urgències per donar solució a les necessitat urbanístiques del barri.


 

Noemí Llorens d'EM-Junts per Catalunya, ha demanat «si ja es coneix el suport que pot rebre Pineda dins del programa Next Generation de la Unió Europea». També ha parlat de les multes del confinament, quan el TSJC ha suspès les sancions. Ha preguntat sobre si Pineda ha quantificat les multes imposades i que no podrà cobrar. En el ple també ha parlat sobre la supressió dels peatges i ha demanat quin pla hi ha un cop no es pagui per passar per la C32. La regidora Sílvia Biosca ha dit que «es vol ajudar a pacificar la NII. Finalment ha parlat de l'Arts d'Estiu i ha preguntat si hi haurà entesa amb l'Ajuntament de Santa Susanna per a poder arribar al recinte tenint en compte que hi ha pilones al camí de la platja dins del terme de Santa Susanna.


 

El ple s'ha pogut escoltar o veure el ple en directe per radiopineda.cat, APP de Ràdio pineda i el Canal YouTube de l'Ajuntament. El ple es podrà tornar a escoltar aquest dimarts a les 9 del vespre per la 94.6FM.