Vés al contingut
1

L'Escola de Muntanya Montpalau Team senyalitza dues rutes pel Turó de la Guàrdia i al Sot de N'Avall

 

Fotos. Ràdio Pineda - Montpalau Team

 

Escolta aquí l'entrevista als membres del Montpalau Team


 

És un projecte que va néixer l'any passat amb la neteja dels dos corriols, sobretot el Torrent de N'Avall, que estava pràcticament desaparegut i no s'hi podia passar. És tracta d'un corriol històric que baixa del Turó de Can Gibert per anar directament a la Riera de Pineda, a tocar del Moli de Can Marquès. És un sector molt obac que permet fer una ruta circular pel Montpalau. Els nens i nenes i joves del Montpalau Team van netejar el corriol durant tot un curs a l'hivern i aquest estiu l'han pogut senyalitzar i s'ha instal.lat un mapa que es pot veure a la Font del Ferro i que detalla les dues rutes.

L'Alba Madueño és una de les monitores del Montpalau Team i ha explicat que les dues rutes es complementen i sumen 15 quilòmetres. També ha explicat que s'ha fet tota la tasca de neteja, creació de la ruta, i senyalització.

En Biel ha explicat que «han volgut que tothom pugui conèixer els camins que ells han netejat». Ara demanem que es pugui respectar i cuidar. En Miquel, en Roger i la Clàudia han dit que «son rutes que coneixen perquè fan muntanya durant tot l'any». També han dit que «el projecte va començar l'any passat però va quedar aturat a causa de l'arribada de la pandèmia».

 

Les rutes estan marcades amb els colors verd fosc i verd clar per la ruta de la Guàrdia, i el colors verd i vermell per la ruta del Torrent de N'Avall.

 

1

 

1

 

El projecte l'ha fet l'Escola de Muntanya Montpalau Team de Pineda amb la col.laboració de les Botigues Herbes, Bicis Poch, la gelateria Kapote, Garcia Embotits i Mobles Madueño.

 

 

1
Membres de l'entitat a Ràdio Pineda.


 

Aquesta entitat ha fet diversos projectes i activitats a l'estiu com ara una ruta per la Serra del Cadí, una ruta en BTT de gairebé 400 quilòmetres de la Cerdanya al Cap de Creus, i la setmana que ve faran la travessa de Gavarnie i el Montperdut culminant el seu cim de 3355 metres d'alçada.  Durant l'estiu els infants i joves del casal i els seus monitors, se'ls ha fet proves de test d'antígens en tres ocasions per a poder dur a terme el casal amb la màxima seguretat possible enfront de la Covid-19.