Vés al contingut
1

La segona fase de càmeres de vigilància de Pineda inclourà càmeres lectores de matrícules

 

Foto. Ajuntament de Pineda


 

L’ajuntament de Pineda ja prepara la segona fase de desplegament de càmeres de videovigilància al municipi. Una vegada han entrat en funcionament els 8 primers dispositius als carrers de Pineda, els següents que s’instal·laran serviran per controlar els accessos al municipi amb unes càmeres especials de lectura de matrícules. Es col·locaran a les dues entrades principals del municipi per la nacional, en el límit amb els municipis de Calella i Santa Susanna.


A banda d’aquests, també s’ampliarà el ventall de càmeres de videovigilància que es col·locaran als carrers i places de Pineda per actuar davant de possibles delictes i de fets incívics. Es preveu instal·lar altres punts de vigilància com els que ja funcionen al barri de Poblenou, als voltants de l’estació de tren i en un altre punt de Pineda Centre. La previsió és que es pugui licitar la compra de càmeres abans de finalitzar aquest 2021, i s’instal·lin a principis del proper any.


 

 

Les càmeres comencen a prendre imatges

Les càmeres ja han començat a prendre imatges i tenen per finalitat poder captar imatges de possibles delictes, però també són una eina dissuasòria.En aquesta primera fase s’han instal·larat un total de vuit càmeres entre diferents punts del municipi: al centre a plaça Espanya i plaça de les Mèlies i a Poblenou a la plaça de la Biblioteca. També al barri del Carme, entre el carrer Sant Antoni i Sant Jordi. Aquestes càmeres de vigilància connectades amb la Policia Local de Pineda, a banda de produir un efecte dissuasiu, també han de servir per identificar a responsables de possibles delictes i també d’actes incívics.

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha dit que «han de servir per donar més seguretat i per detectar possibles delicte o actes incívics».


 

El projecte global té un cost de 400.000€

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha agraït la tasca de les regidores de Seguretat, Sílvia Biosca, Pineda Digital, Ester Puertas i la regidora de Barris Sandra Villarte. Es farà una nova fase d’instal·lació de les càmeres i el cost global del projecte ascendeix als 400.000€. Xavier Amor ha dit que «és una suma important però si ajuden a millorar la seguretat a Pineda val la pena».


 


1