Vés al contingut
1

La Diputació de Barcelona destina 2,5M€ en neteja de vegetació a les urbanitzacions

 


 

La Diputació de Barcelona ha aprovat ajuts econòmics i tècnics per a un total de 104 municipis de la província per accions en prevenció d’incendis forestals a realitzar al llarg d’aquest any 2021 i el 2022 , amb una aportació per part de la Diputació de Barcelona de 2.568.280 euros.

En concret, s’actuarà en un total de 99 urbanitzacions i nuclis de població situades en zones forestals, per l’obertura de franges i estesades de vegetació en parcel·les. Aquests ajuts permetran l’execució de treballs forestals per a la reducció de la densitat d’arbrat i per a l’estassada de sotabosc en 701,29 hectàrees d’aquests nuclis, d’acord amb el que estableix la  i legislació vigent en matèria de prevenció d'incendis forestals.


 

Les actuacions comporten la realització de franges exteriors de protecció d’urbanitzacions i nuclis de població situats en terrenys forestals o en la franja de 500 metres que els envolta, i de les parcel·les de titularitat municipal ubicades dins del perímetre de la franja exterior de protecció de nuclis de població. Aquest ajut econòmic als ajuntaments inclou tant el finançament de l'execució dels treballs forestals com el finançament de la direcció facultativa de l'obra.

Pel que fa a actuacions de suport tècnic, per a l’any 2022, un total de 51 municipis han sol·licitat l’elaboració de plànols de delimitació d'urbanitzacions i nuclis de població i edificacions a escala 1:50.000 i 1:5.000 així com la disponibilitat de la delimitació com a capa integrada en el Sistema d'Informació Territorial Municipal (SITMUN), i altres 41 ajuntaments han sol·licitat recursos  per a la redacció del document tècnic executiu per a la reducció de la densitat d'arbrat i per a l'estassada de sotabosc, tal com estableix la legislació vigent en matèria de prevenció d'incendis forestals.


 

Actuacions d'aquest any 2021

Aquest any 2021 s’estan executat un total de 55 actuacions en urbanitzacions i nuclis de població de 43 municipis, amb la reducció de massa forestal i vegetació en un total de 345,427 hectàrees amb un import de 1,284 milions d’euros.

Per comarques, el Maresme encapçala les actuacions amb un total de 12 en sis municipis, que afectaran a 90,33 hectàrees i una despesa de 243.299 euros, seguida del Vallès Occidental, amb 11 actuacions de nou  municipis i 65,57 hectàrees; el Bages, amb sis actuacions en cinc municipis que afecten a 42,08 hectàrees, i el Baix Llobregat, amb sis actuacions de sis municipis i 37,24 hectàrees.