Vés al contingut
1

Limitada de la circulació motoritzada al Parc del Montnegre i el Corredor

 

 

S'activa el Pla Especial d'Emergències per risc d'incendis forestals a Catalunya. El Maresme és una de les comarques on més preocupa el risc d'incendi forestal igual que a bona part del país. Segons el Departament d'Acció Climàtica i Agenda Rural «podria ser la situació de perill més important dels últims 18 anys», per la calor, la sequera i les baixes humitats a bona part del país.

La massa d'aire africà abastarà tot Catalunya amb temperatures de 40º a l'interior i també al Pirineu, i a la costa no seran tant altes però la humitat farà l'ambient molt xafogós. En el cas del Maresme, no es notarà tant la pujada de les temperatures per la marinada de tarda, però el risc d'incendi continua molt alt.


 

També ho alerten les ADF de l'Alt Maresme que adverteix del risc extrem d'incendi forestal. El Cap de Voluntaris de les ADF de l'Alt Maresme, Dani Sánchez, ha dit que «el cos està format per voluntaris però igualment està actiu i mantenen grups de vigilància al bosc amb quatre vehicles al Montnegre». Ha explicat que «els vehicles estan equipats amb un petit kit d'aigua que podria servir per actuar en un primer moment».

 

1
Foto ADF

Recordem que els Bombers de la Generalitat i la Diputació de Barcelona han reforçat aquests dies el personal als parcs de funcionaris i voluntaris i ha activat un dispositiu de patrulles de vigilància al bosc. A més, s'ha reforçat la coordinació diària amb el cos dels Agents Rurals i les Agrupacions de Defensa Forestal.


 

També ha dit que «es preveu limitar l'accés a espais naturals com ara el Parc de Montnegre i Corredor». Ha afegit que «quan menys anem al bosc, menys negligències es podran originar». També es demana que els propietaris de camps de conreu els mantinguin nets de vegetació i també el voltant de masies, granges, urbanitzacions i altres edificacions.

Dani Sánchez ha dit que «les causes per originar un foc són diverses però les més habituals són les burilles al bosc, o fer tasques que poden originar espurnes». Per això ha demanat «reduir les activitats a l'exterior el màxim possible».

Dani Sánchez ha afegit una crida a la població per demanar «seny ja que la situació és perillosa i per això cal minimitzar les possibilitats de crear un foc que pot ser fatal».

 

1

 

També es demana als ciutadans que col.laborin amb la vigilància al bosc i alertin de qualsevol columna de fum si es detecta. Cal trucar al telèfon d'emergències de Catalunya, que és el 112, i s'activa immediatament un protocol d'actuació.

 

Prohibit fer barbacoes i tasques mecàniques al bosc

Es demana màxima precaució i col·laboració a la ciutadania i es recorda que des del passat 15 març està prohibit realitzar treballs forestals ni cap actuació que pugui generar guspires a menys de 500 metres de la massa forestal. Això inclou la prohibició de cremar residus i fer barbacoes.

 

1