Vés al contingut
1

Festaxic: la Festa Major pels més petits

 

Foto. Arxiu. Joan Caimel

 

Pensant en les famílies, també es recuperen els actes de Festa Major pensats pel públic infantil i que s’apleguen dins la Festaxic de Pineda: globatada i xupinadeta, però també hi haurà la xeringada, la festa de l’escuma, espais per a nadons i jocs tradicionals, gegants, tallers de pintura, de bombolles, etc. La regidora de Cultura Sandra Pérez ha dit que «aposten pels infants en aquesta Festa Major».


 

El tobogan aquàtic gegant, una novetat per Festa Major

La regidora Sandra Pérez ha destacat una activitat molt novedosa, que és un 'tobogan gegant aquàtic de 70 metres de llargada que s'instal.larà davant del Centre Innova», al carrer Noguera, ja que l'espai on s'instal.la requereix unes condicions de pendent. El tobogan gegant es podrà gaudir el divendres al matí d'11 a 14 i a la tarda de les 16 a les 19 hores.

 

1

 

Batucada, Festa de l'Escuma i Juga Menut

El divendres a les 11 del matí, batucada amb Petits Musicae i mini esclat de Festa Major amb Globatada i Xupinadeta. Divendres a les 12 a la Plaça de Catalunya, Festa de l'Escuma amb Cavall de Cartró i durant tota la tarda Juga Menut amb jocs tradicionals també a la Plaça de Catalunya.


 

El Pot Petit i els Gegants de Pineda

De dissabte destaquem El Pot Petit, a 2/4 de 8 de la tarda amb les entrades esgotades de fa dies. A les 9 del vespre actuaran els Gegants de Pineda, que faran balls a la Plaça Espanya i també a la Plaça de les Mèlies (no poden fer cercavila amb motiu de la pandèmia). Enguany però, no es fa trobada i per tant, només hi seran els Gegants de Pineda, Guerau I i l'Ermessenda, la Dauna, en Pinet i la Raquel, que són els gegantons. Els Gegants de Pineda, per tant, començaran enguany a les 9 del vespre i serà una actuació gairebé nocturna. Sandra Pérez ha dit que «s'adaptarà la festa a la situació actual» i ha agraït a les entitats que ho facin possible.

 

1

 

1


 

Xeringada

Els més petits també es podran remullar a la Xeringada del Cau de Pineda, el diumenge a les 11 del matí a la Plaça de la Pubilla de Pineda. Es poden dur estris per ruixar.

 

1
Xeringada del Cau de Pineda.


 

Taller de bombolles de sabó

També dins del Festaxic, una festa per aprendre a fer bombolles de sabó i màscares organitzat per l'Associació Peti qui Peti de Pineda.