Vés al contingut
1

El Montnegre i Corredor té 14 espècies diferents de rapinyaires diürns

 

 

Ha finalitzat el projecte de seguiment de rapinyaires diürns al Parc del Montnegre i el Corredor que també s'ha fet al Parc de la Serralada de Marina.

Del 2019 fins ara s'han detectat catorze espècies de rapinyaires diürns. Són l’aligot vesper, el voltor comú, el milà negre, el milà reial, l’arpella comuna, l’aligot comú, l’esparver comú, l’astor, l’àguila marcenca, l’àguila calçada, el xoriguer comú, el falcó de la reina, el falcó mostatxut i el falcó pelegrí.

Els més rars han estat el voltor, l’arpella i el falcó de la reina que no nidifiquen al parc, i els mes abundants, l’aligot comú i l’esparver. S'ha notat també un increment d’observacions de l'àguila calçada i d’aligot vesper.


 

Estacions de seguiment

Al Parc del Montnegre i el Corredor hi ha un total de vuit estacions fixes de seguiment que fa un equip expert de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO), guardes del Parc i un voluntari.

Amb la informació recollida es podrà valorar la qualitat ambiental i conèixer la tendència de les espècies en aquests dos espais naturals protegits.