Vés al contingut
1

L’aqüeducte romà de Can Cua ja forma part del al catàleg de patrimoni local

L’ajuntament de Pineda de Mar ha escripturat la compra de la finca de Can Cua on es troba l’aqüeducte romà amb 2000 anys d’història. L’aqüeducte va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2014 per la Generalitat de Catalunya. El pressupost municipal 2021 contemplava una partida per la compra de la finca que es trobava en mans d’un particular.


 

Finalment, després d’uns mesos de gestions, la finca de 37.961 m² ja és propietat de l’ajuntament. D’aquest entorn, una quarta part es troba inclosa dins l’entorn de protecció com a Bé Cultural d’Interès Nacional, amb un alt valor cultural i arqueològic atès les restes de l’aqüeducte que travessa la finca.

Adequació de l’espai

El consistori ja està planificant l'adequació d’aquest espai, tant on hi ha l’aqüeducte com el seu entorn. Per fer-ho, demanarà una subvenció al Departament de Cultura de la Generalitat. També sol·licitarà que s’inclogui com a BCIN altres parts de l’aqüeducte que es troben en altres finques i que arriba fins a Sant Pere de Riu. L’objectiu és poder incloure la construcció dins les rutes marcades del Parc del Montnegre Corredor i també habilitar-lo com a centre d’interpretació i d’activitats culturals del municipi.