Vés al contingut
1

Es celebra la Diada de la Policia Local de Pineda amb el reconeixement de mèrits als agents

Fotos. Ràdio Pineda

 

Escolta aquí l'entrevista

 

El sotsdelegat del Govern a Barcelona, Carlos Prieto ha participat a la Diada de la Policia Local en un un acte a l'Auditori de Pineda. L'acte ha estat presidit per l'alcalde de Pineda, Xavier Amor i a la taula presidencial també hi ha estat la primera tinent d'alcalde i regidora de presidència, seguretat i mobilitat i comunicació, Sílvia Biosca i el cap de la Policia Local de Pineda en funcions, el sergent Alfonso.

 

1

A l'acte també hi han estat regidors i regidores de tots els partits polítics a l'Ajuntament, agents de la Policia Local, i també comandaments de Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil. Durant l’acte es fa l'acte d'entrega de medalles i diplomes honorífics en reconeixement d’actuacions meritòries durant el servei policial. També s'han fet reconeixements a ciutadans que han fet accions meritòries, com ara un jove que va salvar la vida d'un nen, o bé un reconeixement als informàtics municipals de l'Ajuntament i a les administratives de la Policia Local de Pineda, entre altres. També s'ha fet un homenatge a títol pòstum a dos membres del cos policial pinedenc que han mort de forma sobtada durant el darrer any. Els seus familiars també van ser presents a l'acte.

 

1

 

 

1

 

L'alcalde de Pineda ha fet referència a darrer any i mig del que ha destacat «el cop que ha significat la pandèmia en que tothom ha hagut d'aprendre» i també ha afegit que «durant aquest temps també hi ha hagut canvis de comandament al cos policial pinedenc» i també ha dit que «ha estat un any difícil per la mort de dos companys del cos, que ha colpit als seus companys».

 

1

 

Ha afegit que «els responsables polítics també tenen deures per evitar la reincidència delictiva, el trafic de drogues, o el sistema jurídic i judicial, entre altres». També ha dit que «quan un habitatge és okupat, sovint canvia la vida per tota la comunitat i això és molt greu». L'alcalde ha agraït a Carlos Prieto la seva predisposició a ajudar als pobles com ara Pineda, i ha posat com a exemple, el suport que va donar després del temporal Glòria, que va afectar de ple la façana marítima de Pineda i la resta de poblacions de la comarca.

 

1

 

1


El sotsdelegat del Govern espanyol a Barcelona, Carlos Prieto, ha dit que «els ciutadans han desmostrat una gran responsabilitat durant la pandèmia exemplar». En canvi, ha dit que «els botellots actuals són just el contrari, i per això cal molt de treball per millorar la seguretat al carrer».

 

La 1a tinent d'alcalde i regidora de Mobilitat i Seguretat, Sílvia Biosca, ha destacat el paper de la Policia Local de Pineda i ha afegit que «sempre calen recursos però l'Ajuntament de Pineda destina molts d'esforços a la seguretat ciutadana». També ha destacat que «les càmeres de vigilància ja funcionen a ple rendiment i properament se n'instal.laran de noves, que tenen també un efecte disuassori». En el seu parlament ha fet una crida també a les dones «perquè es plantegin formar part del cos de la policia, amb voluntat de servei públic».

 

1

 

1