Vés al contingut
1

120 infants i joves amb les seves famílies participen a la Festa del Pas del Cau de Pineda

 

Fotos. Pep Basart

 

L’Agrupament Escolta i Guia Montpalau ha celebrat aquest diumenge El Pas, una trobada de tot el cau pinedenc, on els infants i joves entren a les diferents branques de l’entitat, o bé, passen d’una a una altra i que simbolitza l’inici del nou curs. És un acte molt simbòlic que aplega tots els membres del Cau de Pineda, amb els caps i pares i mares. Un any més, la festa del Pas s'ha fet a Hortsavinyà, ja que és un espai de gran bellesa, però alhora, molt simbòlic pels pinedencs. Va ser el punt on es va fer la primera excursió del Cau, el 1962. El Cau de Pineda celebrarà l'any que ve els seus 60 anys.


El Cau de Pineda espera poder fer un curs «més normal» després dels dos anys de pandèmia, sobretot en una entitat en que l'aspecte vivencial és molt important.

 

Les diferents branques del Cau de Pineda ja van començar la celebració dissabte fent diverses rutes pel Montnegre que van acabar a Hortsavinyà. La Festa del Pas es fa diumenge al migdia i el temps va respectar la festa. En total s'hi van aplegar un centenar de nens i nenes i joves, amb les seves famílies, i una vintena de caps.

 

1
Diversos moments de la celebració d'El Pas del Cau de Pineda.

 

1

 

1

 

1