Vés al contingut
1

Aquest diumenge es commemora el Dia Internacional de la Salut Mental

 

Escolta aquí a Santiago Macip

 

L’Ajuntament de Pineda organitza la Setmana de la Salut Mental fins diumenge. L'Ajuntament de Pineda ha organitzat la Setmana de la Salut Mental amb xerrades i tallers de conscienciació i millora de la salut mental. Segons l’Organització Mundial de la Salut una de cada quatre persones patirà un problema de salut mental al llarg de la seva vida, i el 75% d’aquests apareixeran abans dels 18 anys.

 

El regidor de Salut pinedenc, Santiago Macip, ha dit que «les malalties mentals són molt freqüents durant totes les etapes de la vida i cal tenir-ho en compte». L’Enquesta de Salut de Catalunya del 2020 també recull que una quarta part de la població de més de 15 anys té malestar emocional, afectant un de cada cinc homes (17,3%) i una de cada tres dones (32,0%). Sens dubte la pandèmia i les seves conseqüències han agreujat aquestes situacions.

 

Activitat pels joves

Adreçat al públic més jove s’han preparat diverses activitats tant als instituts com a l’Espai Jove Can Jalpí. Aquesta tarda, el psicòleg Joan Roa oferirà la xerrada «Com prevenim el suïcidi» a Can Jalpí.


 

Diumenge, marxa nòrdica de 7 quilòmetres

També caldrà inscripció per a la marxa nòrdica de 7 quilòmetres que s’ha organitzat el matí de diumenge 10 a 3/4 de 9 del matí des de la Platja dels Pins. Es deixaran pals a qui no en tingui.


 

Cinema a l'Auditori

Tancarà la programació de la setmana la projecció de la pel·lícula «La pequeña Mis Sunschine» a L’Auditori diumenge a les 6 de la tarda, amb reserva d’entrada gratuïta a www.auditoripineda.cat


 

Aquests dies també s'ha fet una xerrada adreçada a la gent gran, una taula rodona amb l'antropòleg José Mansilla i altres actes.

 

 

 

1