Vés al contingut
1

Una incidència estructural, causa del desallotjament de l'edifici de l'Avinguda Mediterrani de Poblenou

Una incidència estructural és la causa del desallotjament, ahir diumenge, de l'edifici de l'Avinguda Mediterrani, 53, de Poblenou. En total es van desallotjar 19 adults i quatre menors d'un total de 9 habitatges. La incidència seria en un pilar del bloc de pisos. Després de la inspecció de l'edifici a càrrec dels tècnics dels Bombers i de l'Ajuntament de Pineda, s'ha determinat que caldrà una actuació per reforçar el pilar afectats, tot i que determinen que no és una incidència greu.

 

Escolta l'alcalde de Pineda, Xavier Amor
 

Els veïns i veïnes de l'immoble han hagut de ser reallotjats de forma provisional amb familiars, o bé a l'allotjament que ha ofert l'Ajuntament de Pineda, segons ha explicat l'alcalde, Xavier Amor. Ara per ara l'edifici està precintat i no es pot entrar. L'alcalde de Pineda ha dit que s'està fent el seguiment per acompanyar la comunitat de propietaris en la resolució del problema. Aquesta tarda podran tornar a recollir més efectes personals. Els bombers també han revisat els blocs de l'entorn, i no han detectat cap altre problemàtica.

 

 

Un dels veïns va donar la veu d'alerta

Olga Ramos, filla d'una de les veïnes afectades, ha explicat que un dels veïns, que és bomber, va donar la veu d'alerta en veure una esquerda. Es tracta d'un edifici que té 50 anys, però els veïns estan sorpresos, ja que va passar la inspecció de la Generalitat fa només un any. Ara esperen poder solucionar-ho aviat, però temen el que pot costar l'obra i si l'assegurança es farà càrrec. Primer se'ls va dir que havien d'agafar roba i efectes personals per 24 hores, però després els Bombers van comunicar que agafessin efectes personals per dues o tres setmanes.

 

En el moment del desallotjament van intervenir el personal de l'Ajuntament de Pineda, Bombers, Policia Local i personal sanitari, ja que alguna persona va patir una crisi d'ansietat. De fet, els veïns s'han mostrat agraïts pel suport que van rebre ahir en el moment del desallotjament. De fet, es van viure moments d'angoixa i d'incertesa, i els serveis sanitaris van haver d'atendre alguna crisi d'ansietat, especialment de persones grans.

 

1