Vés al contingut
1

El Ple de Pineda aprova per unanimitat una moció que demana frenar els preus de l'electricitat

 

Foto. Ràdio Pineda
 

El PSC i ERC-JxP van arribar a un acord per fusionar les dues mocions que havien presentat sobre mesures per frenar l'escalada de preus de l'electricitat. El regidor Francesc Gil, (ERC-JxP), i el regidor Santiago Macip (PSC), van llegir el text de la moció definitiva. La moció denuncia l'escalada de preus de l'electricitat, que encara s'ha pronunciat més a l'estiu i reclama polítiques púbiques per frenar el preu de l'electricitat. Exposa algunes mesures que ara aposta el govern central, com l'aposta energia renovables, autoconsum, aposta per reduir la factura i mesures conjunturals, i la reducció de l'IVA al 10%. entre altres mesures. Tot i així, la moció demana més, per anara a un model energètic més sostenible, energia neta, i alhora amb preus més assequibles.

 

Alguns dels punts més destacats demanen reconèixer que l'energia és un dret dels ciutadans, demanar a l'Estat a reestructurar el model energètic i lliure, demanar a la Generalitat l'aposta per les energies renovables, demanar la UE més mesures per lluitar conra la pobresa energètica i sol·licitar a l'Estat un fons extraordinari pels ajuntaments, entre altres mesures.

Marcos Ortega de Pineda en Comú va dir que estava «satisfet que s'hagi arribat a un acord per part dels dos partits» i va recordar que els governs d'Aznar i Rajoy van liberalitzar el preu elèctrics i els preus van pujar segons va dir en el ple. La regidora d'En Marxa-Junts per Catalunya, Noemí Llorens es va mostrar satisfeta que «hi hagi hagut entesa entre els partits».

El punt es va aprovar per unanimitat.