Vés al contingut
1

La Policia Nacional desmantella un cultiu de marihuana de 3,5 hectàrees i 6.000 plantes a Pineda

Font: Agència Catalana de Notícies (ACN) / PN

 

 

 

Segons la policia, els seus responsables, que han estat detinguts, van crear una societat de cànem industrial per camuflar la plantació.


La policia espanyola ha desmantellat un cultiu de marihuana de 3,5 hectàrees i 6.000 plantes en una parcel·la agrícola a la Riera de Pineda. Ha detingut cinc persones, entre elles els dos màxims responsables. Segons la Policia Nacional, la investigació es va posar en marxa a finals de l’estiu quan es va tenir coneixement de l’existència d’una gran plantació de marihuana en la finca en qüestió. Segons han dit, els seus responsables van crear una societat mercantil dedicada a la plantació de cànem industrial per camuflar l’activitat il·lícita, però durant la investigació es va constatar que la majoria de plantes eren femenines i que, per tant, produïen cabdells. La droga comissada, 6.000 plantes i 3.800 quilos de cabdells, tindria un valor de 10 milions d’euros al mercat negre.

Més enllà de constituir la societat mercantil per donar aparença de legalitat a la plantació, també es va crear una pagina web per vendre els cabdells a particulars, amb un preu de 4,99 euros la unitat amb una comanda mínima de 10 unitats.

La Policia Local de Pineda ha participat en la investigació del decomís. La regidora de Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament de Pineda, Sílvia Biosca, ha dit que «no és una bona notícia però es posa de manifest la bona col.laboració entre els diferents cossos policials».

La parcel·la del cultiu es troba a l’interior d’una propietat privada amb entrada restringida i oculta per una depressió natural del terreny i per molta vegetació. Segons s'ha sabut, els seus responsables havien instal·lat una caseta mòbil per poder vigilar-la les 24 hores.

Durant els registres, a més de la droga, també es va localitzar nombrosa maquinaria i dos vehicles. A més, en una nau industrial de la mateixa població van localitzar tres màquines elèctriques per separar els cabdells de la planta. Les restes que obtenien, en comptes de llençar-les, les congelaven per obtenir picadura que també venien.

De les cinc persones detingudes per un delicte contra la salut pública, hi ha els dos màxims responsables de la plantació.