Vés al contingut
1

Marcos Ortega (PEC): «Cal destinar més recursos per fer polítiques amb eficàcia i aprofitar el potencial que té Pineda»

Foto. Ràdio Pineda

 

Escolta aquí l'entrevista a Marcos Ortega

 

Marcos Ortega ha parlat de les propostes pel pressupost de Pineda en Comú. Ha fet referència a «destinar més recursos per fer polítiques amb eficàcia» i ha dit que «alguns recursos ja hi són, però s'han de reorientar». Ha posat com a exemple les partides de formació en l'ocupació i demana introduir-les a la Taula de reconstrucció. També ha dit que «cal treballar millor i en coordinació amb la Creu Roja i Caritas que treballen a nivell social i de forma propera».

També ha dit que «a Pineda li cal més inversió a l'espai públic, perquè durant anys no s'ha fet». Segons ha dit, «a nivell estètic i urbanístic a Pineda li falta més orgull de poble» i per això ha dit que «segurament cal l'opinió d'experts urbanistes per dissenyar la Pineda del futur».

 

Finalment també ha dit que «aposten per destinar més diners a les entitats esportives, ja que a nivell social mouen molta gent i fan una tasca molt gran». Ha afegit que «mouen molts infants i joves del municipi i la pràctica esportiva és fonamental per la salut, l'educació i el civisme». També ha explicat que afavoreix l'orgull de poble i potencia la marca Pineda amb esportistes que porten el nom del poble a tot arreu».

En l'entrevista a Ràdio Pineda, Marcos Ortega ha dit que «es nota que hi ha més dinamisme social, polític i de les entitats, amb activitats al municipi, en benefici del poble i les persones» i això és bo.

 

Dissenyar i potenciar un Pla d'Habitatge Local

En l'entrevista ha dit que «Pineda té prop de 700 pisos turístics i cal fer polítiques perquè puguin estar al mercat de lloguer». Ha explicat que «des de l'Ajuntament es poden prendre mesures per a ajudar als propietaris a posar els pisos a lloguer, no només per les persones amb dificultats econòmiques sinó també per la població jove o treballadors que no arriben a pagar un lloguer alt, com els actuals».

També ha dit que «està molt preocupat per les dades de l'atur «que són pitjors ara que fa 15 anys». Ha dit que «segons un informe «Pineda és la cinquena població mitjana amb més atur de Catalunya». Per això demana «modernitzar el polígon industrial i potenciar la formació dels joves treballant-ho conjuntament amb els directors dels instituts i professorat».


 

Finalment, a l'entrevista ha explicat que el cap de setmana es celebra a Barcelona l'Assemblea Nacional de Catalunya en Comú, i ell també hi participarà.