Vés al contingut
1

Òmnium farà un homenatge a Joan Alegret Llorens, catedràtic emèrit de Filologia Catalana a la Universitat de les Illes Balears

Òmnium Cultural Alt Maresme farà un homenatge a Joan Alegret Llorens, catedràtic emèrit de Filologia Catalana. L'acte es fa a la seu d'Òmnium del Carrer Montpalau 12 de Pineda a les 6 de la tarda, i és obert a tothom. Serà conduït per la poeta i rapsoda Teresa d'Arenys i per Narcís Garolera, Doctor en llengua i literatura catalana i catedràtic emèrit de la Universitat Pompeu Fabra.


 

Joan Alegret Llorens va morir als vuitanta anys el passat 27 d'octubre. Nascut a Canet de Mar el 1941, va ser professor de la Universitat de Barcelona de 1968 a 1979, i de la Universitat de les Illes Balears des de 1979 a 2011. Quan es va jubilar va esdevenir-ne catedràtic emèrit.

 

De la seva trajectòria, destaca la seva participació a la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada de Conflent des de 1971, de la qual va ser part de l’equip rector en diferents períodes i del patronat des de 2002. També va ser secretari redactor del Diccionari de literatura catalana, entre d'altres.