Vés al contingut
1

14 positius per Covid a la Unitat de Mitja Estada de l’Hospital de Blanes

 

Se suspèn l’entrada d’acompanyants a la Unitat de Mitja Estada (UMEP) de l’Hospital de Blanes després de detectar 14 positius entre els pacients no Covid hospitalitzats. A la resta de plantes de l’hospital es manté, de moment, el règim de visites de 8 del matí a 20 del vespre de dilluns a diumenge amb un sol acompanyant.

Són 14 positius asimptomàtics i 3 professionals també positius. Aquesta planta, queda totalment aïllada i no es permet l’entrada d’acompanyants. Des del centre ja s’ha informat als familiars dels pacients hospitalitzats de la situació. En casos excepcionals serà el personal sanitari qui decidirà permetre l’accés.


 

Des de la direcció de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva s’estan seguint els protocols dictats pel Departament de Salut i s’està fent un seguiment acurat dels casos positius i vigilant de prop l’evolució de totes les persones hospitalitzades, així com de tots els professionals que treballen en aquesta planta i dels seus contactes, que també s’ha procedit a cribrar-los, per tal de poder aplicar les mesures pertinents en cada moment.


 

Mentrestant, a l'Hospital de Calella hi ha quatre persones ingressades per Covid. Tenint en compte l’últim recompte (15/11), a l’Hospital de Calella s'han registrat 3 ingressos i 2 altes.

El risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 258 punts i l’RT és de l'1,41. Al global de la Regió Sanitària, el risc de rebrot arriba als 271 punts i l’RT és de l'1,43, segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS),

Tenint en compte tots els centres de la Corporació, actualment hi ha 10 professionals positius i en aïllament per la Covid-19.

 


 

Davant d’aquesta situació, és important mantenir les mesures d’higiene bàsiques: mascareta en interiors i també en exteriors quan no es pugui mantenir la distància de seguretat pertinent entre persones, rentat de mans freqüent, distància i ventilació.