Vés al contingut
1

Xavier Amor: «Seguirem apostant per l'espai públic, la seguretat, el suport a les famílies i afavorir l'economia local»

Foto. Ràdio Pineda

 

Escolta aquí a Xavier Amor

 

L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha tancat el cicle d'entrevistes als portaveus polítics a l'Ajuntament de Pineda. En l'entrevista, Xavier Amor ha parlat de la situació actual pel que fa a la pandèmia i ha dit que «el proper pressupost municipal ha de ser de sortida, amb nous projectes que facin rellençar l'economia a Pineda i el suport a les famílies».

 

També ha dit que «mentrestant han hagut de gestionar la pandèmia» però pel pressupost de 2022 «volen apostar per l'espai públic, la seguretat, el suport a les famílies i afavorir l'economia local». També ha desvetllat que «s'intentarà aprovar el pressupost el proper 13 de desembre en un ple avançat».

Ha dit que «el govern ha tirat endavant moltes ajudes socials i a l'economia local i ha destacat «la congelació d'impostos i taxes, subvencions a famílies i la compra de més de 500 ordinadors per estudiants entre altres». També ha dit que s'han destinat 500.000€ per ajudar a mantenir els llocs de treball a les empreses, la dinamització del comerç amb campanyes o els 200.000€ en ajuts directes.

En l'entrevista també ha dit que «el mes de gener començaran les obres del tram de passeig de mar a Poblenou que acabaran abans de l'estiu i ha explicat que el pla d'asfaltat de Pineda també comença avui mateix, amb una inversió que de forma global superarà els 2M€ en dos fases.


 

Pel que fa a la política espanyola, ha defensat la gestió de Pedro Sánchez i ha dit que «ha gestionat millor que ningú la pandèmia a Europa malgrat les dificultats que està posant encara el virus». També ha dit que «és molt important el diàleg entre el govern espanyol i català per desbloquejar la política i fer progressar el país».

Pel que fa a la política catalana i més concretament als pressupostos de la Generalitat, ha dit que «està decebut perquè troba a faltar inversions importants per Pineda i la comarca». Ha destacat la falta d'inversions a l'Hospital de Calella, més diners per ensenyament i per solucionar els danys estructurals que té el Barri del Carme, i la implicació en la recuperació de l'Aqüeducte de Can Cua de Pineda. Per això, ha dit que «li tocarà a l'Ajuntament de Pineda a posar-hi els recursos que calen».

Podeu escoltar l'entrevista a https://alacarta.radiopineda.cat/programs/entrevista/radiopineda_podcast_8656