Vés al contingut
1

Augmenten els contagis per Covid al Maresme

 

 

Els contagis s'han incrementat substancialment i, com era d'esperar, estan començant a afectar el sistema hospitalari. Actualment hi ha 40 persones ingressades (el 60% més que la setmana passada) i 12 a cures intensives (el 50% més que la setmana anterior). D'altra banda, 11 grups escolars es troben confinats que afecten a unes 250 persones. Actualment, 54.000 persones del Maresme ja disposen de la tercera dosi de la vacuna contra la Covid.

 

Actualment hi ha 35 pacients ingressats a l’Hospital de Calella, 22 dels quals es troben al sociosanitari

La xifra que inclou els que ja es van detectar a principis del mes de desembre a llarga estada i que la situació s’ha estabilitzat en aquesta unitat, i la resta estan hospitalitzats en altres unitats sociosanitàries del centre. I 29 a l’Hospital de Blanes.

Tenint en compte l’últim recompte (07/12), a l’Hospital de Calella s’han registrat 22 nous casos, 6 altes, una de les quals és un trasllat en un altre centre sanitari, i 1 defunció.

A l‘Hospital de Blanes, respecte a l’últim recompte (07/12), s’han comptabilitzat 13 nous ingressos i s’han registrat 11 altes, 3 de les quals són trasllats en altres centres sanitaris, i 2 defuncions.

Segons els informes de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 728 punts i l’RT és de l’1,32. Mentre que a la Selva Marítima el risc de rebrot és de 724 punts i l’RT és de l’1,26. Al global de la Regió Sanitària, el risc de rebrot arriba als 704 punts i l’RT és de l’1,18.

Tenint en compte tots els centres de la Corporació, actualment hi ha 20 professionals positius i en aïllament per la Covid-19.