Vés al contingut
1

Comença la vacunació de la Covid entre els infants de 5 a 11 anys

Foto d'arxiu

 

La vacunació a Pineda es fa a l'Hotel Splash, per tant, sense canvis en el punt de vacunació, però cal demanar cita prèvia a vacunacovidsalut.cat

Les primeres dosis també s'administraran a diversos punts de vacunació massiva com a l'Espai Mercat de Calella, que ha cedit l'Ajuntament. La vacunació d’aquest grup d’edat es farà només de forma programada i és un dels 9 punts de vacunació pediàtrica supramunicipal habilitats per la Regió Sanitària de Girona.

Majoritàriament, i durant els primers dies, mentre duri el curs escolar, la vacunació es desenvoluparà en torn de tarda. Al punt de la Generalitat, a partir del 23 de desembre es passarà a vacunar els infants matí i tarda, exceptuant el 24 i 31 de desembre i el 5 de gener, que es farà jornada de matins en tractar-se de vigílies de festius.


 

Vacunació a infants amb cita
La vacunació d'aquest grup d'edat es farà únicament de forma programada amb cita prèvia, via vacunacovidsalut.cat, ja sigui per iniciativa pròpia o després de rebre els SMS que Salut enviarà a les persones de les que es tingui el telèfon mòbil de contacte. A la demarcació hi ha prop de 65.000 infants entre 5 i 11 anys cridats a vacunar.

Les criatures han d'anar acompanyades dels seus progenitors o un tutor legal. En cas que es vacunin acompanyats d'algun altre familiar, ho podran fer si presenten un document de consentiment informat, seguint la fórmula utilitzada amb la vacunació engegada a l'agost amb els adolescents d'entre 12 i 15 anys.

La vacuna que s'administrarà als infants és la mateixa que la injectada en adults, però la dosis per a aquesta franja d'edat és un terç (10 micrograms) de la que s'administra als adolescents i adults (30 micrograms). La dosi és la mateixa per un infant de 5 anys que per un d'11 i caldrà administrar dues dosis separades per vuit setmanes.