Vés al contingut
1

NatMont guanya el IV Premi Natura de Maresme

Fotos. NatMont

 

El premi reconeix el fet que «30 persones es van reunir el 8 de juliol del 2020 a Pineda per fundar NatMont, naturalistes del Montnegre i la Tordera». També celebren que «siguin una setantena de socis i 90 simpatitzants, «essent una extraordinària la iniciativa que tenen com a prioritat el coneixement i la defensa de la natura en un territori ben especial».


 

NatMont treballa per l'estudi, divulgació i defensa del patrimoni natural del massís del Montnegre i la conca de la Tordera i han creat les “Directrius per la renaturalització de la desembocadura de la Tordera” implicant els ajuntaments de Malgrat i Blanes.

Han fet xerrades divulgatives i tallers d’educació ambiental a diverses poblacions de la conca, i a la Setmana de la Natura i la Fira del Bosc de Sant Celoni. Han organitzat jornades d’acció per extreure plantes invasores a la desembocadura, també per sembrar-hi d’autòctones, per construir tanques vegetals per impedir l’accés de les persones a la llera del riu.

Trobareu més info d'aquesta associació a https://www.natmont.cat/

 

1
 

El jurat dels Premis, format pels representants dels dos guanyadors de la III. edició: Joan Manel Riera, de l'Escola de Natura del Corredor, i Joan Pujol, tècnic de medi ambient de l'Ajuntament d'Argentona, a més de Toni Batlle, geòleg, Carme Godia, mestra, Oriol Bassa, Dr. Enginyer de forests i naturalista i David Farell, historiador i professor d'ESO, van analitzar les diferents propostes per cada un dels premis, i van atorgar el Premi Natura Argentona al il.lustrador i naturalista Jordi Corbera, i el Premi Natura Maresme a l'Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera (Natmon). A partir d'aquesta edicció, s'entregarà una nova escultura als guanyadors, obra de l'escultor mataroní Alex Valls i Solé. Es base amb l'escultura que es va entregar de la primera a la tercera edició; un naturalista, però que a partir d'ara un serà un home, i l'altra una dona, establint la paritat en el propi premi.