Vés al contingut
1

SSMM els Reis de l'Orient arriben aquest dimecres als barris de Pineda i a la tarda, faran la tradicional Rua

 

Escolta l'entrevista a la regidora de Cultura, Sandra Pérez.

 

Després després que l’any passat s’hagués de fer un format reduït de passejada reial, s’ha apostat per ampliar el recorregut de la comitiva reial i a més s’han eliminat les parades durant el recorregut. La cavalcada s’iniciarà a les 6 de la tarda al passeig Europa, i després d’un recorregut per Poblenou, pujarà per la carretera nacional fins el Barri de les Creus. A partir d’allà la comitiva baixarà per l’avinguda Montserrat fins el carrer Barcelona i fins a la plaça d’Orient. Des d’allà s’enfilarà fins a la plaça del Carme i retrocedirà pel carrer Jaume I fins a plaça de les Mèlies, on Ses Majestats els Reis de l'Orient faran l’últim tram fins a l’Ajuntament de Pineda a peu.

Podeu consultar tot el recorregut a www.nadalapineda.cat


 

Els Reis arriben amb les tradicionals carrosses d'altres anys i amb elements d'animació , amb un recorregut ampliat i sense parades. Ho ha explicat la regidora de Cultura, Sandra Pérez.

També ha dit que «no es faran parades per evitar aglomeracions, però a canvi, la comitiva podrà gaudir-se millor».

També ha afegit que «tot plegat és possible gràcies a molts col.laboradors i ajudants de Ses Majestat els Reis de l'Orient, que fa mesos que treballen en el projecte en una situació complicada per la pandèmia». També ha dit que «s'ha establert tot un dispositiu de personal municipal i de Policia Local que és imprescindible».

 

1

 

Visites al barri de Poblenou, les Creus i el Carme

Aquest any els tres Reis de l’Orient es deixaran veure el mateix dia 5 al matí a diferents punts del municipi perquè tots els infants puguin fer-se fotos amb ells.

Els Reis han estat aquest matí a l'Institut Euclides de Poblenou, també a la capella de Les Creus i al local del Carme, per rebre les cartes dels infants de Pineda.

A Can Carreras han fet una visita al local social per la tarda, i també pels infants de Montesol i Santa Anna.

 


 

Mesures sanitàries

Davant la situació pandèmica actual, les autoritats sanitàries han imposat una sèrie de mesures que hauran de seguir totes les cavalcades. A banda de mantenir la distància interpersonal, totes les persones majors de 6 anys hauran de dur mascareta, i es recomana en infants d’entre 3 i 5 anys. No poden participar-hi persones amb símptomes de Covid-19, amb resultat positiu, pendents de resultat o aïllades per ser contactes estrets.

 

Restriccions de trànsit

Des de les 18 hores està previst l'inici de la cavalcada de Reis de l'Orient 2022. Per aquest motiu estarà prohibit l'estacionament de vehicles, a partir de les 12 hores, al llarg de tot el recorregut.


 

Poblenou:

Concentració i inici a la P. del Sol, Pg Europa, Av. Hispanitat, Rierany dels Frares, Pg.Diputació, Av. Mediterrani i C. Garbí


 

Les Creus:

C.Garbí, Av. sant Jaume, Av. Extremadura i C. Aragó.


 

Pineda Centre:

Av. Montserrat, C. Barcelona, C. Comtal, P. Orient, C. Jaume I. P. Pare Coll i finalitzarà al lateral sud de la plaça de les Mèlies. Des d'aquest punt els Reis Mags i la comitiva es desplaçarà a peu fins l'Ajuntament de Pineda.

 

1


 

La cavalcada comporta diversos talls de trànsit a la zona d'influència a partir de les 15 hores a la zona de Poblenou, a les 17 hores a la zona de les Creus i a les 18 hores a la zona de Pineda centre. Aquests horaris són aproximats i depenen del desenvolupament de la cavalcada i l'afluència de públic que pot fer que siguin modificats.


1