Vés al contingut
1

Les baixes del professorat als instituts marca l'inici del segon trimestre escolar

 

Foto d'arxiu. Ràdio Pineda

 

Escolta l'entrevista aquí

 

En el cas dels instituts es nota especialment la falta d'alumnes i també professorat a diversos cursos, per ser casos positius o bé per ser contactes estrets de positius. La directora de l'Institut Pineda de Mar, Pilar Tagua, ha explicat que «hi ha baixes tant d'alumnes com de professorat però han pogut començar el curs amb forma normalitat».

Pilar Tagua ha explicat que «el Departament d'Ensenyament està cobrint les places dels professors que són baixa». Ha dit que «el Departament fa nomenaments cada dia i això es nota malgrat que algunes especialitats no troben prou professors per cobrir tots els centres».

També ha dit que «els alumnes que són positius i estan a casa poden seguir les classes de forma telemàtica per no perdre el fil del curs escolar».


 

El director de l'Institut Euclides, Manu Noguerol, ha dit que la incidència pel que fa als alumnes és força baixa, de només de 10 alumnes confinats, però en canvi «hi ha sis professors de baixa i això comporta canvis importants».

Manu Noguerol ha explicat que «en les darreres onades gairebé no hi havia baixes entre els professors». També ha afegit que «la Generalitat cobreix les baixes laborals però sovint es triga un parell de dies a obtenir la baixa del professor i per tant, els nomenaments arriben amb un cert retard».

També ha dit que «els nous professors necessiten tenir un temps d'adaptació, que sovint és difícil perquè cobreixen baixes de pocs dies». També ha afegit que «els equips directius dels centres s'han d'encarregar de fer la rebuda al nou professorat i això és una tasca que els ocupa molt de temps.

 

1


 

Cobertura de baixes laborals

El Departament d'Educació ha anunciat que cobrirà totes les baixes de curta durada del professorat l'endemà que es comuniquin, una "mesura excepcional" per fer front a les baixes.

 

Mascaretes obligatòries a l'escola i institut

Pel que fa a les mascaretes, continuen sent obligatòries a classe, ja sigui a escoles, a partir dels sis anys, o a instituts i universitats. També es demana que les persones amb símptomes no vagi a l'escola i cal ventilar les aules obrint portes i finestres.