Vés al contingut
1

El govern posa fi a les restriccions aquest divendres

 

Foto d'arxiu.

 

Tot i així manté l'oci nocturn tancat. Després que la setmana passada s'aixequés el toc de queda, ara també es posa fi a la limitació de reunions a un màxim de 10 persones i les que afecten l'aforament de bars i restaurants, i de de determinats esdeveniments que ja no tindran cap límit d'assistència. També s'elimina el límit d'obertura fins a 2/4 d'1 de la matinada a les activitats culturals i la restauració, entre d'altres. Pel que l'obligatorietat del certificat covid en alguns espais, encara no hi ha cap decisió presa.

 

 

Incidència disparada a tot Catalunya

La incidència de casos de COVID continua disparada a tot Catalunya, i les poblacions de l'Alt Maresme en són un exemple. Pineda, Calella, Tordera i sobretot Palafolls estan arribant a xifres rècord, tant en nombre de casos com en índex de risc. En el cas de Pineda, si la setmana passada parlàvem de 700 casos diagnosticats en set dies, aquest dimarts les dades reflecteixen un miler de nous casos a Pineda els darrers set dies.


 

Pel que fa a l'índex de risc, Pineda supera els 7.000 punts: mai s'havia arribat a aquesta xifra a Pineda. I a les poblacions veïnes de l'Alt Maresme, l'índex de risc encara és més alt. Destaca Palafolls, que supera els 10.000 punts en índex de risc. Tordera supera els 9.000 punts i Malgrat de Mar i Calella, estan al voltant dels 8.000 punts en índex de risc.


 

I pel que fa als hospitals de l'Alt Maresme i La Selva, el nombre total de pacients positius per coronavirus ingressats als centres de la Corporació és de 89 persones. Tenint en compte l’últim recompte (20/01), a l’Hospital de Calella s’han registrat 23 ingressos i 12 altes. Dues altes són pacients que ja han negativitzat però continuen ingressats al centre. També s'han de lamentar 3 defuncions.

A l‘Hospital de Blanes, respecte a l’últim recompte (20/01), s’han comptabilitzat 9 nous ingressos i s’han registrat 7 altes.


 

Els centres educatius estan molt afectats per la sisena onada de la COVID. Les baixes entre professorat i alumnes s'han disparat, i també hi ha alumnes confinats per ser contactes directes. Això afecta al normal funcionament de les classes, ja sigui perquè manquen professors, o pel fet que hi manquen molts alumnes a les aules. Hi ha pocs grups confinats.