Vés al contingut
1

El ple porta a aprovació el Pressupost Municipal de 2022

El 'ple del pressupost' és un dels plens més importants de l'any, ja que aprova els comptes que han de regir la gestió municipal de tot l'any. El pressupost de l'Ajuntament de Pineda de 2022 puja a 38 M€, concretament 38.747.055 i dedica 6,5 M€ a inversions. El regidor d'Hisenda, Javier Aguirre, ha explicat a Ràdio Pineda que les prioritats del govern municipal amb aquests comptes són la seguretat, el manteniment de la via pública, l'educació i atenció a les persones. Aguirre ha destacat del pressupost «l'aposta per donar un bon servei a la ciutadania i l'esforç en l'obra pública». Pel que fa a les inversions, Javier Aguirre ha destacat que es dedicarà 1M€ a asfaltat i 1M€ pel pla de voreres. També hi haurà inversions en l'ampliació de contenidors de reciclatge i brossa i la nova oficina DNI i passaport. Ha destacat el que dedicaran a seguretat i a l'ampliació de la inversió amb més càmeres de seguretat al municipi.

 

El regidor d'Hisenda, Javier Aguirre, ha recordat que no s'han pujat impostos ni taxes i ha dit que es tracta d'un pressupost equilibrat, que aposta per l'atenció a les persones i serveis de qualitat. Javier Aguirre ha explicat també que es tracta del pressupost més elevat de la història, «gràcies a que l'Ajuntament tenia un nivell d'endeutament molt baix i ara això permet el crèdit per inversions». Ha dit que el crèdit per inversions «es demana a través de la Diputació a un preu molt més baix que el mercat, i s'espera que la inversió pública contribueixi a arrencar l'economia».

 

El ple d'aquesta tarda també porta a aprovació el catàleg de llocs de treball municipals pel 2022, una modificació dels drets econòmics dels membres de la Corporació i assignacions als grups municipals.  El ple també tracta avui la modificació del Pla General Municipal dins l'àmbit de la finca de Can Fusté, just davant del Bingo de Pineda a peu de Carrer Garbí (carretera NII) on un grup hi vol construir un nou supermercat.


 

Millores a la deixalleria i en la recollida selectiva

El ple porta a aprovació un projecte de millora de les condicions de seguretat de la deixalleria municipal i la proposta relativa a l'aprovació de l'Agenda 2030 de Pineda. També un conveni entre l'Ajuntament de Pineda i el Consell Comarcal del Maresme per la prestació del servei de recollida selectiva de vidre, paper i envasos.


 

El ple d'avui dona compte del pagament de la indemnització aprovada per Sentència ferma del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que deriva de la resolució i extinció de la concessió d'obra pública municipal de l'equipament esportiu de Can Xaubet.a favor de l'entitat acreedora CaixaBank, SA.


 

El ple també té els punts dels acords de Junta de Govern Local i ERC-JxP anuncia una moció en defensa del cànon de residus a Catalunya. Finalment hi haurà el torn obert de paraules.


 

El ple es celebra de forma telemàtica des de les 5 de la tarda. El podeu seguir en directe a radiopineda.cat, APP a mòbils de Ràdio Pineda i al Canal YouTube de l'Ajuntament.