Vés al contingut
1

Ràdio Pineda entrevista l'Alcalde de Pineda Xavier Amor

 

Foto: Retransmissió per Instagram de l'entrevista a l'alcalde de Pineda, Xavier Amor.

 

Escolta aquí l'entrevista a Xavier Amor

 

Ràdio Pineda ha entrevistat l'Alcalde de Pineda, Xavier Amor per parlar de l'actualitat municipal. La nostra emissora també ha recollit preguntes que han fet els ciutadans a través de xarxes socials i del nostre telèfon. L'alcalde pinedenc ha respost les preguntes i ha tractat també altres temes d'actualitat.


 

Més de 6M€ en inversions a Pineda el 2022

Xavier Amor ha destacat «les inversions a l'espai públic de més de 6M€ que tenen decisió política, com ara la targeta gratuïta d'aparcament, no augmentar la pressió fiscal, beques per famílies i empreses i mantenir els servies que té el poble». També ha dit que Pineda tindrà més de 40 noves càmeres de seguretat, més de 400 nous contenidors soterrats, i també ha destacat la defensa a les entitats i a donar-los suport i recursos. També ha dit que «espera que aviat es recuperi la normalitat».


 

Xavier Amor ha respost les preguntes dels oients i internautes

Xavier Amor ha respost les preguntes dels oients. Una pregunta feia referència a trobar la formula perquè a Pineda les ràtios de les escoles sigui menor que altres poblacions ja que hi ha alumnes de cultures diferents que necessiten ajuda i més atenció, en aules amb menys escolars. L'alcalde ha dit que «és veritat que caldria tenir criteris diferents segons cada població i això depèn també de la Generalitat i afavorir que alguns ajuntaments tinguin més recursos».

Ha rebut una pregunta dels veïns de Can Carreras, ja que han de legalitzar la urbanització en la seva totalitat a càrrec seu. Xavier Amor també ha dit que «hi ha un projecte per instal.lar petites depuradores per sanejar les aigües brutes de la urbanització». Ha explicat que «les depuradores estan incloses al pressupost i també la instal.lació d'una nova canonada d'aigua potable».


 

Xavier Amor ha dit que «les terrasses que es van instal.lar de forma provisional davant la Covid, per ara es mantindran, però la idea és que no siguin definitives i es faci una nova ordenança a Pineda per a les terrasses de cafeteries i restaurans». Ha dit que les actuals provisionals, «a curt termini no es trauran encara».


 

També ha dit que «s'està pensant en un projecte de lloguer de bicicletes a Pineda i l'Alt Maresme, a l'estil del 'bicing' de Barcelona» en resposta a una proposta d'un oient. Ha afegit que «cal tenir present que el projecte ha de contemplar també les zones per guardar les bicicletes».


 

Xavier Amor ha respost un oient que ha lamentat que la plaça Espanya sempre tingui cotxes aparcats al matí. L'alcalde ha dit que «es busca sempre l'equilibri i al matí és permet en alguns horaris s'hi pot passar en cotxe». Ha afegit que «és veritat que alguns cotxes hi aparquen i això no li agrada, i per tant caldrà regular-ho millor». També ha dit que «estant pensant en treure la cistella de basquet de la plaça Espanya i a canvi, s'estant construït dues noves pistes al carrer Val d'Aran» a molt poca distància del centre.

També ha parlat del PP1 i ha explicat que «hi ha parcel.les privades però tot el desenvolupament de l'espai ha de crear oportunitats econòmiques per Pineda i lligar el centre amb Poblenou».


 

També ha respost una pregunta de Can Cornet davant el problema d'un solar «brut i deixat que provoca problemes als veïns i demanen una actuació urgent» segons ha dit una veïna. L'alcalde ha respost que «són terrenys privats i solucionar-ho de vegades és complex» però també ha matisat «que volen posar-hi solució».


 

Pel que fa al funcionament de l'Ajuntament ha explicat que «hi ha hagut canvis a intervenció de l'Ajuntament i es posarà ordre als pagaments.


 

Xavier Amor també ha respost una pregunta d'un veí sobre «les defecacions dels gossos a Pineda» i ha dit que «alguns carrers pateixen molt aquesta brutícia». Per això aquest veí ha demanat «un cens de gossos i el seu ADN per descobrir quí són les persones incíviques». L'alcalde de Pineda ha lamentat «haver de destinar recursos a les persones incíviques» i ha dit també «que fa falta una nova campanya per sentir-se orgullós del poble». També ha fet referència als orins dels gossos «que estan creant molts de problemes a Pineda» amb deteriorament de fanals i molts sectors bruts.

També ha anunciat que «volen fer el pont de la Riera de Pineda» i espera tenir-ho enllestit els propers mesos i ha calgut fer un projecte.


 

Xavier Amor ha parlat també de l'enfonsament de la teulada de Sant Rafel i ha dit que «ha estat una mala notícia però ha dit que l'Ajuntament vol apostar pel patrimoni, tot i que en aquest cas, com a administració, s'hauria pogut fer més». També ha dit que «s'ha fet un primer estudi per saber què ha passat» i tot indica que «els actes vandàlics i a la pròpia construcció de l'ermita han provocat que el teulat no hagi aguantat el gran pes que té el sostre». Ara, segons ha dit «dóna el compromís de recuperar l'ermita». També ha dit que «li agradaria tenir interlocutors per fer un grup de treball i fer seguiment de les obres a fer i de tot el patrimoni que té Pineda». Ha dit que «cal preveure accions com aquesta i té el compromís de poder restaurar el temple i tenir pressupost». Ha dit que «li agradaria teniu un equip de persones que vulguin formar un grup de treball per recuperar patrimoni pinedenc».