Vés al contingut
1

ERC-JxP es mostra preocupada al Ple Municipal per la continuïtat de les obres de la Biblioteca de Poblenou

 

Foto d'arxiu.

 

El regidor Francesc Gil d'ERC-JxP va preguntar al darrer ple municipal, quin és el termini de finalització de les obres de la Biblioteca de Poblenou. Ha dit que «no saben si s'han respectat els terminis» després del nou contracte per acabar les obres, signat el juliol de 2021 i amb un termini màxim de 4 mesos.

Recordem que l'empresa inicial a qui l'Ajuntament va adjudicar les obres va fer fallida i per aquest motiu calia tornar a licitar l'obra, amb un cost de 382.888€. S'ha fet un nou concurs públic i ja hi ha empresa guanyadora que ha d'acabar les obres pendents.

El regidor d'Urbanisme, Santiago Macip, ha dit que «l'obra ha tingut molts de problemes i no sap dir una data concreta per acabar les obres». Ha explicat que «després de la fallida de la primera empresa i el segon concurs, ara el problema és l'encariment dels materials, sobretot l'alumini, el ferro i la fusteria». Ha dit que «això està passant en moltes obres públiques». També ha dit que «les obres han començat però no poden anunciar la data aproximada de finalització dels treballs i cal valorar el sobrecost que tindrà l'obra».

 

Ha afegit que «fan el seguiment de l'obra». Francesc Gil ha afegit també «que els preocupa l'encariment de l'obra i només volen que puguin acabar els treballs i només esperen veure treballadors fent l'obra».


 

El projecte de la Biblioteca de Poblenou

El gener de 2019 van començar les obres que han de remodelar completament la biblioteca. Les noves instal·lacions han de ser completament renovades, amb un espai diferenciat pel públic infantil. També han de millorar els accessos. El projecte també inclou millores tècniques com uns nous revestiments per millorar les condicions acústiques i també es renovarà el sistema d’exposició de llibres i revistes i es renovarà completament el mobiliari de la biblioteca. Amb les obres també milloraran els recorreguts interiors i s’adequaran els serveis així com una millora de l’eficiència i l’estalvi energètic de l’edifici, adequant-lo a les exigències normatives actuals. També s’aposta per potenciar l’aprofitament de la llum natural amb la re-organització dels punts de lectura.

 

1

 

1

 


1