Vés al contingut
1

L'Ajuntament destinarà 600.000€ al sanejament d'aigües brutes i a la nova canonada d'aigua potable a Can Carreras

 

Foto d'arxiu.
 

També destinaran diners per a la instal.lació d'unes petites depuradores per sanejar les aigües brutes. Ho ha explicat l'alcalde de Pineda en una entrevista recent a la nostra emissora. Xavier Amor ha dit que la legalització de la urbanització l'haurà de pagar els propietaris de les finques, però segons ha dit Xavier Amor «seran el més flexibles per a fer els pagaments». També ha anunciat una inversió de més de 600.000€ en el pressupost de 2022 per sanejar aigües brutes i per la nova canalització de l'aigua de boca per al consum humà.

L'alcalde ha dit que «el 100% del cost de les obres per sanejar les aigües brutes les assumirà l'Ajuntament de Pineda igual que la nova canonada d'aigua potable».

Les mini-depuradores han de servir per evitar que s'aboquin aigües brutes al medi, com passa actualment i que van a parar als fondals que sovint porten aigua de forma natural, i que queda contaminada.


 

Els veïns de Can Carreres, que pertany en bona part a Pineda i també en menor mesura al terme de Calella, hauran de fer front al Pla Especial per la Urbanització i la legalització de les parcel.les. Els veïns ja coneixen el projecte tècnic de la planificació del pla especial de la urbanització i la legalització de les parcel.les. En el seu moment, el Departament d'Urbanisme de la Generalitat va subvencionar amb 300.000 euros el pla per fer el projecte tècnic de Can Carreras. Ara per tant, comença un procés per legalitzar les finques de Can Carreras, i alhora poder establir els serveis que necessita la urbanització.


 

Can Carreras té unes mil parcel.les, repartides entre els termes municipals de Pineda, en la seva majoria, i Calella en menor mesura.