Vés al contingut
1

El clàssic de Federico Garcia Lorca 'La casa de Bernarda Alba' arriba la Concurs de Teatre del CCR

Fotos. La k-mama de Calafell
 

 

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

 

És una obra de teatre escrita el 1936 poc abans del seu assassinat. Després de la mort del seu marit, Bernarda Alba imposa un dol rigorós a les seves cinc filles, que en la seva vida no han mantingut cap relació amb els homes. La mare imposa un tracte rigorós vers les seves filles, i imposant silenci. Quan la filla gran atreu un pretendent, la gelosia i les passions es desencadenen a la casa desembocant en un final tràgic.

És considera com una obra cabdal del teatre espanyol i les protagonistes són dones. L'obra tracta l'opressió de la dona en una època molt fosca, la moral conservadora i classista, les postures autoritàries i les aparences, però també el desig de llibertat i la passió i el desig sexual.

El coordinador del concurs de teatre pinedenc, Pol Beltran, ha dit que «és una obra molt potent de Lorca amb una interpretació molt bona d'una gran companyia de teatre com és la k-mama de Calafell».

 

La directora del muntatge Maria Guinovart ha explicat que han fet una adaptació pròpia on destaca la castració de la dona i tot un món de visió fosca i de pecat de la vida, la senzillesa i la quotidianitat del que passa a l’escenari amb un ritme àgil.

 

 

Les entrades ja són a la venda al web www.ccrpineda.com


 

Finalment, el dia 6 de març l’Elenc Dramàtic del Círcol Catòlic de Sant Vicenç dels Horts tancarà el concurs amb l’obra ‘La Zapatera Prodigiosa’, que també és de Federico Garcia Lorca.

 

1

 

1