Vés al contingut
1

Pineda comença a recollir material humanitari per ajudar a la població d'Ucraïna

Concentració de rebuig a la guerra d'Ucraïna davant l'Ajuntament de Pineda. En aquesta concentració han participat diversos veïns de Pineda originaris d'Ucraïna. A Pineda hi ha censades 96 persones d'origen ucraïnès.

En Sergio Yermakov és un veí d'origen ucraïnès que viu i treballa a Pineda. Avui ha explicat que com estant vivint la situació des de Catalunya tenint en compte que tenen la família que no ha pogut sortir del país. Ens explica que «no té notícies de la mare de fa dies» i estan molt angoixats. Aquest dimecres serà entrevistat en directe a Ràdio Pineda a 2/4 de 2 del migdia al programa 'Pineda es Mou'.


S'ha fet la lectura del manifest i l'alcalde de Pineda Xavier Amor ha anunciat que es posa en marxa una campanya de recollida de material humanitari en col.laboració de Protecció Civil i el Consolat de Barcelona. Els punts de recollida seran el Centre Cívic Poblenou, Ràdio Pineda, Can Xaubet i les escoles de Pineda.

 

D'entre el material que es recull destaca els productes per a nadons com llet en pols, productes d'higiene infantil, roba d'abric, mantes i sacs de dormir i aliments.

 

Llistat de material humanitari a www.pinedademar.cat


 

1
Sergiy Yermakov, ucranià resident a Pineda

 

1
Material infantil i sanitari que s'ha començat a recollir: llet en pols per nadons, farinetes, anoracs, roba esportva i mantes


1

Manifest llegit a l'Ajuntament de Pineda

Davant la invasió i el bombardeig d’Ucraïna per part de l’exèrcit de Rússia, l’amenaça de guerra oberta a Ucraïna i la seva possible extensió en l’àmbit regional, des del Fons Català de Cooperació i la Xarxa d'Alcaldes i Alcaldesses per la Pau manifestem:

 

  • El conflicte entre Rússia i Ucraïna és un conflicte polièdric en el qual els aspectes històrics, culturals, geopolítics i econòmics es creuen en un possible escenari d'enfrontament entre Rússia i l’OTAN. Aquesta gran complexitat requereix una responsabilitat de la mateixa dimensió a l’hora de trobar-hi una sortida pacífica.

 

  • Alinear-se amb un bloc militar no contribueix a la voluntat de resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogada. Al contrari, augmenta el perill d’una guerra que ara ja torna a sacsejar Europa.

 

  • Des del municipalisme solidari creiem que cal contribuir a desescalar el conflicte i apostar per la desmilitarització de la zona i per l’establiment d’un diàleg enfocat a la construcció de pau. A dia d’avui, la seguretat i el lliure exercici de drets de la població civil de tota la regió està en perill, una situació que ben segur s’agreujarà molt més si esclata un conflicte bèl·lic obert, un fet que generarà de ben segur migracions forçades, violència contra la població civil i una crisi humanitària al cor d’Europa.