Vés al contingut
1

El judici contra els acusats de Pineda de coaccions a un hoteler l'1-O es trasllada a l'Audiència de Barcelona

ACN / J. Pujolar

 

El judici contra una exregidora i un regidor del PSC de Pineda de Mar i el cap de la Policia Local, que s'havia de celebrar des d'aquest dilluns als Jutjats d'Arenys de Mar, es farà finalment a l'Audiència de Barcelona. En l'inici de la sessió, el fiscal de Delictes d'Odi Miguel Ángel Aguilar ha demanat la suspensió, pel fet que un dels acusats és membre d'un cos de seguretat. La jutgessa ha admès la incompetència i elevarà la causa per als tres acusats. Fiscalia els demana tres anys de presó i d'inhabilitació per coaccions a l'hoteler que allotjava mig miler d'agents de la Policia Nacional, desplegats a Catalunya en motiu de l'1-O. Segons l'acusació, van fer pressió perquè l'hotel expulsés els policies de l'establiment.


 

Fonts judicials han explicat a l'Agència Catalana de Notícies que la fiscalia ha intentat arribar a un acord amb les parts per evitar el judici, però de moment no s'ha arribat a cap pacte. S'admeten contactes entre la fiscalia i la defensa dels regidors, mentre que amb la defensa del cap de la Policia Local no sembla que es pugui arribar a cap acord. La fiscalia acusa l'exregidora Carme Aragonès –va plegar el 2018 abans de les darreres eleccions municipals–, el regidor Jordi Masnou i el cap de la Policia Local d'haver coaccionat un hoteler perquè expulsés dels seus establiments mig miler d'agents de la Policia Nacional, desplegats a Catalunya els mesos de setembre i octubre de 2017 en motiu de l'1-O.

 

Els fets a judici corresponen a la nit del 2 d'octubre durant una multitudinària manifestació a les portes de l'hotel Checkin Montpalau, a la plaça Espanya, per condemnar l'actuació policial durant el referèndum. Segons fiscalia, regidors i policia haurien amenaçat la direcció de l'hotel. Els agents de la Policia Nacional van marxar finalment el 5 d'octubre.

 

En aquest cas també van estar acusades una altra regidora del PSC, Sílvia Biosca, a qui la fiscalia va acabar retirant l'acusació, i la portaveu d'ERC a Pineda i diputada, Mònica Palacín, a qui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va arxivar el procediment.