Vés al contingut
1

L'ACA neteja la riera i substitueix la vegetació invasora per espècies autòctones de ribera

 


 

Els treballs van començar el dilluns 21 de febrer i s’allargaran fins l'11 de març. L’actuació té per objectiu la millora de la capacitat hidràulica de la riera. Es fa una desbrossada selectiva de les espècies invasores com la canya, l’extracció del rizoma de la canya, la retirada dels arbres morts i la recollida dels residus abocats a la riera. S'ha previst millorar el paisatge amb la plantació d'espècies vegetals autòctones per tal de garantir el manteniment sostenible.

Concretament l’actuació de revegetació consisteix en la col·locació d’estaques vives llenyoses com ara: Gatell (Salix Cinerea), Sulic (Salix purpurea), Sarg (Salix eleagnos), Tamariu (Tamarix africana) i Aloc (Vitex agnus-castus).

 

1


 

Mesura per complir els objectius de sostenibilitat marcats a l’Agenda 2030

L’àmbit d’actuació és de poc més d’un quilòmetre a la Riera de Pineda, des de la sortida de l’autopista C32, fins al Passeig Marítim, que correspon al tram més urbà, i el termini previst per l’execució de les actuacions és de 4 setmanes. Amb aquesta actuació es pretén evitar els embussos i les inundacions en cas de pluja intensa.