Vés al contingut
1

El TC anul·la bona part de la llei catalana que regula els preus del lloguer

 

El Tribunal Constitucional ha anul·lat per unanimitat bona part de la llei catalana que regula els preus del lloguer, però la decisió de l'alt tribunal tindrà efectes en els contractes signats a partir d'ara. El Constitucional ha estimat el recurs presentat pel PP que establia que els lloguers havien de respectar el preu de referència en el mateix entorn urbà i no podien pujar respecte a l'anterior contracte. Considera que la Generalitat envaeix competències de l'Estat, que ha de garantir un "mercat únic".


 

El ple de Pineda va aprovar per unanimitat al ple de setembre de 2021 declarar Pineda com a 'àrea de mercat d'habitatge tens'

La declaració havia de permetre regular els preus del lloguer a Pineda d’acord amb la llei catalana de contenció de rendes durant cinc anys més, el termini màxim que preveu la legislació. La Llei 11/2020, del 18 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendament, establia que els municipis que es declarin com a àrea amb mercat d'habitatge tens hauran d’aplicar en els contractes de lloguer la contenció de rendes que regula la norma.