Vés al contingut
1

Xavier Amor es posa a disposició del PSC per tornar-se a presentar com a alcaldable a Pineda

 

Escolta aquí l'entrevista

 

Així ho ha dit aquest matí a Ràdio Pineda. Tot i això ha remarcat que «ara la seva prioritat és governar aquest mandat perquè hi ha molts de reptes». Ha afegit que «la ciutadania vol que els alcaldes governin i no dediquin esforços a altres coses».

Ha dit que «el PSC és un partit que té una organització molt consolidada i seguirà el seu calendari habitual «en la precampanya, la tria de candidats/es i la preparació de la llista electoral de cara a les Eleccions Municipals del maig de 2023». En aquest sentit ha dit que ho deixa en mans del partit perquè la seva tasca ara, «és fer d'alcalde».


 

Xavier Amor ha estat entrevistat avui a Ràdio Pineda dins del cicle d'entrevistes als portaveus municipals. Ha explicat que «durant aquesta legislatura han hagut de fer front al temporal Glòria i a una pandèmia que ha durat dos anys que ha trastocat la gestió a l'Ajuntament».

Ha explicat que «la Taula de Reconstrucció ha servit per donar suport a moltes famílies, empreses i joves estudiants i properament es tornarà a reunir per retre comptes i valorar-ne la seva funció». En l'entrevista ha explicat que «l'Ajuntament està sanejat econòmicament i es posarà al dia dels pagaments pendents, després de superar uns problemes a l'intervenció de l'Ajuntament».


 

Pel que fa a l'actual mandat ha dit que «afronten l'arribada de l'estiu amb ganes d'ajudar a dinamitzar l'economia local». Ha explicat que «el pressupost de 2022 és vigent des d'avui mateix i «prioritza la seguretat, la millora de la via pública i l'atenció a les persones». Xavier Amor ja va anunciar en la presentació del pressupost que «no s'augmenta la pressió fiscal perquè s'han tornat a congelar impostos i taxes municipals, i es faran inversions destacades en l'ampliació de contenidors de reciclatge i brossa i la nova oficina DNI i passaport i més inversió en seguretat i a l'ampliació de la inversió amb més càmeres de vigilància al municipi».


 

De l'oposició ha dit que «no entén que no votessin favorablement el pressupost de 2022 i ha primat l'electoralisme i tacticisme polític, perquè votar 'no' als pressupostos vol dir votar contra el poble».
 

Durant l'entrevista també ha parlat d'aspectes actuals de la gestió del seu grup municipal i ha dit que «s'ha fet el primer pla d'asfaltat a una vintena de carrers de Pineda i es farà un segon pla passat l'estiu que té un pressupost de 1,6M€ més». Ha afegit que «també està molt satisfet que finalment es puguin fer les obres de millora al passeig Marítim a Poblenou ja que ha estat molt complicat desencallar el projecte i han calgut els permisos de Costes del Ministeri, de la Generalitat, i de propietaris privats.


 

També ha informat que hi ha un projecte comú amb l'Ajuntament de Santa Susanna per fer un pas soterrat prop del terrenys de La Llàntia, a tocar dels dos termes municipals just davant d'on es fa el festival Arts d'Estiu. També ha explicat que «es fan els treballs per naturalitzar un tram a la Platja dels Pins, i s'han iniciat converses amb Adif per a poder renovar el pas soterrat sota la via per a vianants davant de la Plaça del Sol, a Poblenou».

Per últim ha explicat que «ja han arribat a Pineda persones refugiades d'Ucraïna que han estat allotjades temporalment amb les famílies d'origen ucraïnès que hi ha a Pineda». Malgrat  tot ha demanat que «les administracions dotin de recursos als ajuntaments per a poder fer l'acollida.